Jerko Marić iz Gruda pobjednik golf turnira Posušje OPEN 2023.

Date:

U konkurenciji trideset jednog natjecatelja i natjecateljice, pobjednik na Posušje OPEN-u 2023. godine je golfer Jerko Marić iz Gruda koji je imao 32 rezultat bruto. „Rezultat je i za mene rijedak, ali danas  sam ga uspio odigrati. Pobjeda je sasvim neočekivana jer do prije dva dana nisam ni znao da ću igrati. Organizacija je bila na razini i veseli me ovakav angažman organizatora. Drago mi je da imaju entuzijazam održavanja golfa u Posušju. Uvjeti na igralištu zbog kiše su danas bili puno boli nego predhodnih godina. Vide se i ogromni pomaci u kvaliteti terena u odnosu na prošle godine. Tako da organizatorima svaka čast“, kazao je Jerko Marić.

U bruto kategoriji gospoda drugo mjesto zauzeo je David Wilson sa 29 poena, a treće mjesto Robert Mandurić također s 29 poena, članovi Golf kluba Posušje.

U neto kategoriji gospoda prvo mjesto osvojio je Miro Dujmović iz Golf kluba Split koji se prije svega želio zahvaliti domaćinima na tradicionalno dobroj organizaciji. „Mi tu dolazimo duže vrijeme i uvijek se osjećamo ugodno. Što se mene tiče i moje igre, trudio sam se biti dobar i danas sam bio dobar. Više puta to u golfu tako ne bude, jer golf je takav sport. Ja sam napravio 85 udaraca i mislim da je to bilo dobro“, kazao je Dujmović.

Pobjednica neto dame je Dragana Mitrović iz Loznice koja se natječe za Golf klub Posušje. „Ja sam presretna. 30 neto poena nije mala stvar za mene koja sam početnik u golfu, prvenstveno jer ne igram često golf. Igram kada dođem iz Loznice u Posušje što je udaljeno 300 kilometara. Volim biti tu, u Posušje prelijepo i golf teren u Posušju je sigurno najljepši“, kazala nam je Dragana Mitrović.

Pobjednica bruto dame je Jadranka Mrčela iz Golf kluba Split. „Budući da nije bilo puno žena, moglo se dogoditi da nešto osvojim. Tako je i bilo. Naravno, čovjek kad se natječe u nečemu želi biti bolji. Nema ni tuge kada nije uspješno, niti pretjerano veselje kad dođe nagrada, jer golf je takav. Imam 19 bruto i to je moj optimalan rezultat“, kazala nam je Jadranka Mrčela.

„Turnir je bio super prije svega zbog vremenskih uvjeta. Predviđala se kiša, ali ona je stala za vrijeme turnira i počela tek kada smo završili. Ono što moram naglasiti je da nam je ovaj put bio jako veliki odaziv gostiju, posebno iz Splita i Sarajeva kojih je bilo skupa preko petnaest. Najveća zahvala ide našem prijatelju golferu Goranu Radoniću koji je jutros krenuo iz Crne Gore iz Bara, došao, odigrao i odmah se vratio. Sve je prošlo dobro i na druženju i na terenu za koji stalno dobivamo pohvale da je sve bolji“, istaknuo je predsjednik Golf kluba Posušje Josip Grubišić. Kada pak govorimo o poboljšanjima na golf terenu Topala onda je to u prvom redu green. „Green je ono što pokušavamo stalno poboljšati, da je mekan, da loptice prima i da bude što brži kada se igra završni udarac. Tu dobivamo maksimalne pohvale. Također krećemo i sa sitnim pomacima tzv. šminkanja terena kao što su oznake na terenu i uređivanje golf kuće“, istaknuo je Grubišić.

I ovaj turnir završio je u dobrom raspoloženju prijateljski raspoloženih natjecatelja golfera. Drugi turnir u golfu Topala neće dugo čekati. Naime, već tradicionalni Pivski turnir odigrava se 22. srpnja, a onda i 12. kolovoza najmasovniji golf turnir na ovim prostorima „Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar“.

Izvor:Posušje.info

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...