Izgorili ste na suncu i koža vam se ljušti? Isprobajte ovaj super trik i zaboravite na jogurt

Date:

Prirodni trikovi za ublažavanje simptoma izgorjele kože i ljuštenje

Iako sunčanje može biti užitak, ponekad se dogodi da pretjeramo i završimo s izgorjelom kožom koja se počinje ljuštiti. Ovaj neugodan simptom može biti vrlo iritantan i bolan, ali postoje prirodni trikovi koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma i potaknuti brži oporavak kože, bez potrebe za jogurtom.

Jedan od najučinkovitijih trikova je hidratacija. Kada koža izgori na suncu, gubi vlagu i postaje suha, što može pridonijeti ljuštenju. Stoga je važno piti dovoljno vode kako biste održali hidrataciju tijela iznutra. Također, možete koristiti hidratantne kreme ili losione koji sadrže sastojke poput aloe vere, kokosovog ulja ili shea maslaca.

Ovi prirodni sastojci imaju umirujući učinak na kožu i pomažu u obnovi njezine prirodne barijere.

Još jedan koristan trik je hladni oblozi. Kada koža izgori, ona postaje upaljena i crvena. Hladni oblozi mogu pomoći u smanjenju upale i ublažavanju nelagode. Možete koristiti hladne ručnike ili komprese natopljene hladnom vodom i nanijeti ih na izgorjelu kožu. Držite obloge na koži nekoliko minuta, a zatim ponovite postupak nekoliko puta tijekom dana.

Također, možete koristiti prirodne sastojke poput meda i zobene kaše kako biste ublažili simptome izgorjele kože. Med ima antibakterijska svojstva i može pomoći u bržem zacjeljivanju opeklina.

Nanesite tanak sloj meda na izgorjelu kožu i ostavite ga da djeluje 10-15 minuta prije ispiranja. Osim toga, zobena kaša ima umirujući učinak na kožu i može pomoći u smanjenju svrbeža i iritacije. Napravite pastu od zobene kaše i vode te je nanesite na izgorjelu kožu. Ostavite je da djeluje 15-20 minuta prije ispiranja.

Trik koji je također vrlo koristan je upotreba aloe vere. Aloe vera je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i može pomoći u ublažavanju simptoma izgorjele kože.

Gel aloe vere možete nanijeti izravno na izgorjelu kožu i ostaviti ga da se osuši. Aloe vera će hidratizirati kožu, smanjiti upalu i ubrzati njezin oporavak.

Uz ove prirodne trikove, važno je napomenuti da izgorjela koža treba vremena za oporavak. Izlaganje suncu treba izbjegavati dok se koža potpuno ne oporavi, a kada se ponovno izlažemo suncu, trebamo koristiti zaštitne kreme s visokim faktorom zaštite. Također, važno je slušati svoje tijelo i pružiti mu potrebni odmor kako bi se koža mogla obnoviti.

Ukratko, izgorjela koža koja se ljušti može biti vrlo neugodna, ali postoji nekoliko prirodnih trikova koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma i potaknuti brži oporavak kože. Hidratacija, hladni oblozi, med, zobena kaša i aloe vera su samo neki od prirodnih sastojaka koji mogu biti od velike pomoći. Važno je pružiti koži vremena za oporavak i izbjegavati izlaganje suncu dok se potpuno ne oporavi.

Ako ste izgorjeli na suncu i koža vam se ljušti, postoji revolucionarni trik za oporavak kože nakon sunčanja koji je jednako učinkovit kao i jogurt, ali bez neugodnog mirisa i ljepljivosti. Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da zaboravite na jogurt i brže se oporavite od opekotina.

Taj trik je upotreba aloe vera gela. Aloe vera je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i koristi se već stoljećima za njegu kože. Gel aloe vere je bogat hranjivim tvarima i vlagom, što ga čini idealnim za ublažavanje simptoma izgorjele kože i poticanje njezinog oporavka.

Da biste koristili aloe vera gel, prvo trebate očistiti izgorjelu kožu.

Operite je nježno hladnom vodom i nježno je osušite tapkanjem ručnikom. Zatim nanesite tanak sloj aloe vera gela na izgorjelu kožu i nježno ga utrljajte. Ostavite gel da se osuši na koži i ponovite postupak nekoliko puta dnevno.

Aloe vera gel ima umirujući učinak na kožu i pomaže u smanjenju upale i iritacije. Također hidratizira kožu i potiče brže zacjeljivanje opekotina. Gel će stvoriti zaštitni sloj na koži koji će spriječiti daljnje isušivanje i ljuštenje.

Osim toga, aloe vera gel ima i hladan učinak na kožu, slično kao i jogurt.

Hladnoća će smanjiti nelagodu i svrbež te pružiti trenutno olakšanje. Gel će se brzo upiti u kožu bez ostavljanja masnog ili ljepljivog osjećaja.

Važno je napomenuti da aloe vera gel treba biti prirodan i bez dodanih kemikalija. Možete ga kupiti u obliku svježeg lista aloe vere ili u obliku gotovog gela u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama. Provjerite sastojke prije kupnje i izbjegavajte proizvode koji sadrže umjetne boje, mirise ili konzervanse.

Uz upotrebu aloe vera gela, važno je i dalje paziti na izlaganje suncu.

Koristite zaštitne kreme s visokim faktorom zaštite kako biste spriječili daljnje opekline. Nosite zaštitnu odjeću i šešire te izbjegavajte izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana.

Ukratko, ako ste izgorjeli na suncu i koža vam se ljušti, ne morate posezati za jogurtom. Umjesto toga, isprobajte revolucionarni trik s aloe vera gelom. Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da brže zaboravite na jogurt i ubrzate oporavak kože nakon sunčanja. Nanesite tanak sloj aloe vera gela na izgorjelu kožu i uživajte u njegovim umirujućim i hidratantnim svojstvima. Ne zaboravite i dalje paziti na izlaganje suncu i koristiti zaštitne kreme kako biste spriječili daljnje opekline.

Isprobajte ovaj jednostavan trik i zaboravite na jogurt nakon što izgorite na suncu i koža vam se ljušti

Ako ste izgorjeli na suncu i koža vam se ljušti, ne morate očajavati. Postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da zaboravite na jogurt i brže se oporavite od opekotina. Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u njegovim blagodatima nakon što izgorite na suncu.

Taj trik je upotreba hladnih obloga. Kada koža izgori, postaje upaljena i crvena, a ljuštenje je jedan od neugodnih simptoma. Hladni oblozi mogu pomoći u smanjenju upale i nelagode.

Možete koristiti hladne ručnike ili komprese natopljene hladnom vodom i staviti ih na izgorjelu kožu. Držite ih nekoliko minuta, a zatim ponovite postupak nekoliko puta dnevno. Hladnoća će umanjiti nelagodu, smanjiti upalu i potaknuti brži oporavak kože.

Drugi koristan trik je hidratacija kože. Kada izgorite na suncu, koža gubi vlagu i postaje suha, što može pridonijeti ljuštenju. Stoga je važno piti dovoljno vode kako biste održali hidrataciju tijela iznutra. Također, možete koristiti hidratantne kreme ili losione koji sadrže sastojke poput aloe vere, kokosovog ulja ili shea maslaca.

Ovi prirodni sastojci imaju umirujući učinak na kožu i pomažu u obnovi njezine prirodne barijere. Redovita hidratacija će ubrzati proces zacjeljivanja i smanjiti ljuštenje kože.

Također, možete koristiti prirodne sastojke poput meda i zobene kaše kako biste ublažili simptome izgorjele kože. Med ima antibakterijska svojstva i pomaže u bržem zacjeljivanju opeklina. Nanesite tanak sloj meda na izgorjelu kožu i ostavite ga da djeluje nekoliko minuta prije ispiranja. Zobena kaša ima umirujući učinak na kožu i smanjuje svrbež i iritaciju.

Napravite pastu od zobene kaše i vode te je nanesite na izgorjelu kožu. Ostavite je da djeluje nekoliko minuta prije ispiranja. Ovi prirodni sastojci će nahraniti kožu i potaknuti njezin oporavak.

Važno je napomenuti da izgorjela koža treba vremena za oporavak. Izlaganje suncu treba izbjegavati dok se koža potpuno ne oporavi, a kada se ponovno izlažemo suncu, trebamo koristiti zaštitne kreme s visokim faktorom zaštite. Također, važno je slušati svoje tijelo i pružiti mu potrebni odmor kako bi se koža mogla obnoviti.

Ukratko, ako ste izgorjeli na suncu i koža vam se ljušti, isprobajte ovaj jednostavan trik i zaboravite na jogurt. Hladni oblozi, hidratacija, med i zobena kaša su prirodni trikovi koji će vam pomoći ublažiti simptome izgorjele kože i potaknuti brži oporavak. Važno je i dalje paziti na izlaganje suncu i koristiti zaštitne kreme kako biste spriječili daljnje opekline.

Izvor:Arz.hr

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...