Izaslanstvo iz BiH u Britanskom parlamentu

Date:

Trećega dana boravka u Londonu (Velika Britanija), u sklopu nastupa na prestižnom međunarodnom sajmu turizma i putovanja ”World Travel Market London 2022”, izaslanstvo Turističkoga klastera Hercegovine, predvođeno predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenkom Hercegom, i direktora ”USAID Turizam” Ibrahima Ostu danas je ugostio član Britanskoga parlamenta Martin Vickers koji je ujedno i članom Savjetodavnoga vijeća Britansko-bosanskohercegovačke gospodarske komore te trgovinski izaslanik britanskoga premijera za Balkan.

Sastanak je održan u Westminsterskoj palači odnosno zgradi Parlamenta Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Razgovarali su o nekoliko tema, prije svega o potencijalima i mogućnostima snaženja gospodarskih veza dvaju zemalja, poglavito kroz povećanje trgovinske razmjene i ulaganja, kao i nužnosti razmjene znanja i iskustava.

Osim predsjednika Hercega i članova hercegovačkoga izaslanstva iz županija Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske, današnjem su sastanku nazočili i predstavnici USAID-a za BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH te turističkih odjela i organizacija iz Republike Srpske i Županije Sarajevo.

Podsjećamo, predsjednik Herceg prethodnih je dana sudjelovao u činu potpisivanja partnerstva između USAID-ova odjela za razvoj održivoga turizma u BiH i britanske tvrtke ”Online Travel Training” kojim je najavljeno pokretanje dvaju novih tečajeva na ”Online Travel Agent Academy”, i to Vinske ceste Hercegovine i Penjački športovi BiH. Također, sudjelovao je i u promociji hercegovačkih vina i Vinske ceste Hercegovine kao najnovijega člana ”Iter Vitis” vinskih cesta Europe, na svečanoj večeri članova PATA organizacije (Pacific Asia Travel Association). Zapažen nastup Turističkoga klastera Hercegovine na ”World Travel Market London 2022” zajednički su pomogle vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

Izvor:Vlada HNŽ

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...