Inženjer Ivica Granić objasnio kako su došli na ideju da postave krunicu na pilon mosta

Date:

Ivica Granić, inženjer i voditelj radova na Pelješkom mostu, gostovao je u N1 Newsnightu i komentirao otvaranje mosta, ali i simboličku gestu postavljanja krunice na vrh pilona na mostu.

“Primijetili smo da nitko nije bio na blagoslovu i odlučili smo ostaviti trag u konstrukciji. Nismo namjeravali da ta priča bude javna, ali ona je našla svoj put. Ipak smo mi Hrvati i katolici, a krunica je ostavila svoj trag između betona i čelika”, rekao je Granić.Kaže da su Kinezi znali za tu ideju.

“Rekli smo im da to ne diraju i oni su rekli u redu. Prošlo je bez ikakvih negativnosti i sve je super prošlo”, ispričao je.Navodi da je suradnja s kineskim kolegama bila sjajna.“Bilo je ispitivanja i upoznavanja, ali našli smo balans i počelo je rasti povjerenje. Kako je priča išla naprijed, tako smo i mi gradili most između nas, između dva daleka naroda”, rekao je Granić.Kaže da ih je i mjesto prihvatilo.

“Mislim da je to zbog njihove marljivosti, ali i zbog toga što su se uključivali u lokalne akcije i čišćenja. Nije bilo nikakvih tenzija. Nije bilo problematičnih situacija, incidenata bilo koje vrste. Pretpostavljam da je i lokalna zajednica prepoznala da je to ugodan gost, turist”, rekao je.

Izvor:Dugopolje.org/Ivica R. /Foto: N1

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...