Inženjer Ivica Granić objasnio kako su došli na ideju da postave krunicu na pilon mosta

Ivica Granić, inženjer i voditelj radova na Pelješkom mostu, gostovao je u N1 Newsnightu i komentirao otvaranje mosta, ali i simboličku gestu postavljanja krunice na vrh pilona na mostu.

“Primijetili smo da nitko nije bio na blagoslovu i odlučili smo ostaviti trag u konstrukciji. Nismo namjeravali da ta priča bude javna, ali ona je našla svoj put. Ipak smo mi Hrvati i katolici, a krunica je ostavila svoj trag između betona i čelika”, rekao je Granić.Kaže da su Kinezi znali za tu ideju.

“Rekli smo im da to ne diraju i oni su rekli u redu. Prošlo je bez ikakvih negativnosti i sve je super prošlo”, ispričao je.Navodi da je suradnja s kineskim kolegama bila sjajna.“Bilo je ispitivanja i upoznavanja, ali našli smo balans i počelo je rasti povjerenje. Kako je priča išla naprijed, tako smo i mi gradili most između nas, između dva daleka naroda”, rekao je Granić.Kaže da ih je i mjesto prihvatilo.

“Mislim da je to zbog njihove marljivosti, ali i zbog toga što su se uključivali u lokalne akcije i čišćenja. Nije bilo nikakvih tenzija. Nije bilo problematičnih situacija, incidenata bilo koje vrste. Pretpostavljam da je i lokalna zajednica prepoznala da je to ugodan gost, turist”, rekao je.

Izvor:Dugopolje.org/Ivica R. /Foto: N1

Odgovori