Impresivan prizor na istočnom kraku toliko očekivane nove splitske obilaznice: pogledajte kako ‘izranja‘ most iz kanjona krške ljepotice, na čak 70 metara visine nad rijekom

Sve je bliže trenutak kada će se dva kraja spojiti u cjelinu. Cjelinu koju će predstavljati cestovni most u kanjonu rijeke Cetine iznad Omiša.

Nakon što je prije sedam mjeseci iz “rupe” koja je godinama predstavljala predmet sprdnje, “izronio” istočni dio mosta na 70 metara nadmorske visine, danas je “pružen” prvi segment i s desne, zapadne obale rijeke.

Riječ je o ključnom objektu na istočnom dijelu poodavno najavljene, a još uvijek nedovršene velike splitske obilaznice, koja bi trebala povezivati Omiš s Donjim Poljicima, Splitom, Solinom, Kaštelima i Trogirom. Toliko davno najavljene od strane tadašnjeg ministra prometa Božidara Kalmete (HDZ), da će i mladi ljudi rođeni u doba njegova obećanja uskoro postati punoljetni.

Kako bilo, projekt povezivanja istočnog dijela najveće dalmatinske županije sa svojim središtem, vrijedan više od Pelješkog mosta, polako dobija svoje konkretne obrise na omiškom području. Zadnje najave Olega Butkovića (HDZ), aktualnog resornog čelnika, govore da bi se Omiš i Split mogli povezati suvremenom prometnicom do kraja ovog desetljeća, odnosno četvrt stoljeća nakon “čvrsnog obećanja” njegova davnog prethodnika Kalmete.

Dok se to ne dogodi, uživajte u kadrovima Cropixova fotoreportera, našeg kolege Vojka Bašića, koji je svojim objektivom zabilježio postavljanje prvog zapadnog segmenta mosta iznad Cetine, ukupno dugog 216 metara i vrijednog 174 milijuna kuna, koji bi prema navodima investitora iz “Hrvatskih cesta” trebao biti dovršen do kraja ove godine.

Izvor:Slobodna Dalmacija/ foto:Vojko Bašić/Cropix

Odgovori