Imotski: Gospin dolac na visokom petom mjestu najzanimljivijih stadiona na svijetu

Date:

ŠPANJOLCI MEĐU NAJZANIMLJIVIJE STADIONE SVIJETA UVRSTILI ČAK TRI HRVATSKA! POGLEDAJTE SVE NJIHOVE ODABIRE

Dok godinama slušamo bajke o nacionalnom stadionu, ili bilo kakvom modernijem, velikom stadionu na hrvatskom tlu, strani mediji u Lijepoj našoj redovno pronalaze izvor zanimljivosti. Tako je španjolski AS među 31 najzanimljiviji stadion na svijetu, uvrstio čak tri hrvatska.

Gospin dolac u Imotskom redovan je član izbora za najneobičnije stadione svijeta. Izgrađen je 1989. godine, a poseban je jer se nalazi u podnožju srednjovjekovne tvrđave Topane, a u neposrednoj blizini nalazi se i Modro jezero, čime ovaj stadion, naročito iz zraka, dobiva spektakularne kadrove.

HNL nostalgičari rado će se sjetiti Kantride, na kojoj je Rijeka igrala domaće utakmice do prije sedam godina. Stijene, ali i neposredna blizina mora, svrstavaju ovaj stadion, koji je izgrađen davne 1913. godine, među najzanimljivije na svijetu.

Na popisu se našlo i igralište Batarija u Trogiru. Jedinstveni nogometni teren nalazi se u okruženju dva zaštićena spomenika kulture – kule Kamerlengo i kule sv. Marka – dva spomenika izgrađena u 15. stoljeću.

Na popisu se, između ostalih, našao i stadion portugalske Brage, stadion u Japanu koji je pretvoreni u stambeni kompleks, ali i stadion Čierni Balog u Slovačkoj, uz čiju aut-liniju juri vlak.

Cijeli popis stadiona s fotografijama pogledajte ovdje.

Izvor: sportske.jutarnji.hr

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...