Hrvatska osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru

Hrvatska je rezultatom 2:1 pobijedila Maroko u utakmici za treće mjesto i tako osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Već u 7 minuti susreta strijelac prvog gola na ovom susretu bio je Joško Gvardiol. Krasna, uigrana akcija nakon slobodnog udarca. Majer je ubacio prema Perišiću, a on je glavom ostavio loptu za Gvardiola, koji na isti način pogađa sami kut marokanskog gola.

No, Maroko je odmah izjednačio rezultat i vratio na 1:1. Strijelac je Achraf Dari. Marokanci su ubacili iz slobodnog udarca, Majer je glavom dirao loptu, ali ju je tako samo u visokom luku usmjerio prema golu. Dari je na nju stigao prije Livakovića i zabio za poravnanje.

U nastavku susreta, u 24. minuti Hrvatska je imala dobru šansu. Modrić je pucao sa 17 metara, Bono je to odbio i zatim u zadnji čas ponovo reagirao ispred Livaje.

Prijetili su i Marokanci u par pokušaja. Boufal je na tren pobjegao, ali Šutalo mu je ušao u blok i lopta je na kraju za Livakovića.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo i treći gol, a on je bio za vodstvo Hrvatske od 2:1, a za vodstvo je zabio Mislav Oršić.

Dugi napad Hrvatske, prvi nalet bio je odbijen, no iz drugog je Livaja odložio loptu za Oršića, a on je krasnim udarcem iskosa s lijeve strane od vratnice pogodio za novo vodstvo. Dirao je to Bono, ali nije mu bilo spasa.

U drugom poluvremenu Hrvatska je i dalje bila dominantna na terenu. U 74. minuti Kontra Hrvatske, i Gvardiol se pridružio napadu, a Oršić ga je izbacio pred vratara. Gvardiol je zatim pao u duelu s protivnikom, no sudac smatra da nema kaznenog udarca.

En-Nesyri je u 75. minuti susreta imao ogromnu priliku. Našao se sam pred golom Hrvatske, no izvrsni Livaković je izašao na tu loptu i obranio njegov šut.

Odgovori