Hercegovka.net: Najpoželjniji Hercegovac neženja: SEID MASNICA

Date:

Već s prvim danom početka nominacija izbora  “Najpoželjniji Hercegovac neženja”,pristigle su vrlo zanimljive nominacije kršnih Hercegovaca. Posve je sigurno da će dame putem glasova,ali i stručni žiri imati pune ruke posla. Teško će biti odlučiti komu dati glas u žestokoj konkurenciji.
Uz Hercegovački.portal i portal Hercegovka.net kao medijske partnere, predstavljat ćemo pojedinačno sve nominirane kandidate za laskavu titulu “Najpoželjnijeg Hercegovca neženje”

van. prof. dr. sc. SEID MASNICA

Zanimanje -PR BHRT-a / Televizija BiH /

Mjesto boravka : Sarajevo – općina Ilidža

Status-Momak

O SEIDU: Dugogodišnji urednik i voditelj, trenutno zaposlen na poziciji PR-a BHRT-u. Doktor nauka iz oblasti Komunikologije.

Uporedo sa aktivnim novinarskim i uredničkim angažmanom, posljednjih deset godina predavač je na nekoliko Univerziteta u BiH na katedrama za novinarstvo, komunikologiju, poslovno komuniciranje, te međunarodne odnose i diplomaciju. Vanredni je profesor iz oblasti komunikologije, odnosa s javnošću i novinarstva. 

Znanstveno zanimanje su mu mediji, odnosi s javnošću i poslovno/korporativno komuniciranje. Magistrirao na Fakultetu Političkih nauka u Sarajevu na znastvenom studiju Komunikologije na temu: “Interpersonalna komunikacija u gradu Mostaru”, a doktorsku tezu odbranio je na Univerzitetu “Džemal Bijedić” na Fakultetu humanističkih nauka iz oblasti korporativnog komuniciranja na temu: “Suodnos interne i interpersonalne komunikacije u savremenim bh. kompanijama”.

Specijalizirao je na desetine prestižnih institucija u zemlji i inozemstvu, između ostalih na Voice of America u Washingtonu – “Business and Economy Reporting”, te Strazburu, Francuska – “Digitalization public broadcasting services programs and leadership and media management”. Objavljivao je do danas na desetine znanstvenih radova u referentnim znanstvenim časopisima na temu interpersonalne komunikacije, korporativnog komuniciranja, medija i odnosa s javnošću. Kao mentor izveo je do sada više od stotinu kandidata na Prvom ciklusu studija, kao i desetke magistara struke na Drugom ciklusu studija.

Objavio je i Poglavlje u knjizi: “Women in Bosnia-Herzegovina: Deprived, but Successful” (sa Lejlom Turčilo), u: Schubert, Gabriella; Deimel, Johanna (Eds.): Women in the Balkans/Southeastern Europe. Leipzig, Biblion Media 2016.

Van. prof. dr. sc. Seid Masnica objavio je 2018. knjigu pod nazivom “Komunikacija u multietničkim zajednicama: konteksti, stereotipi, predrasude”. 

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...