Hercegu zahavlnica za potporu djelovanju HKUD-a Vionica

Date:

Predsjednik HKUD-a Vionica iz Čitluka Damir Mandarić danas je predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenku Hercegu uručio zahvalnicu za kontinuiranu potporu Vlade i njega osobno ukupnim aktivnostima toga društva.

Upoznavši ga s aktualnim aktivnostima i planovima za vrijeme pred nama, s naglaskom na brojna putovanja odnosno nastupe i gostovanja u čitavom nizu zemalja, u kojima HKUD Vionica godinama uspješno promovira broćansko i uopće hercegovačko tradicijsko naslijeđe, Mandarić se i ovom prigodom osobno zahvalio prvom čovjeku županijske vlade na prepoznavanju i podržavanju njihova rada. Naglasio je kako u Vladi HNŽ-a godinama imaju jednoga od najistaknutijih pokrovitelja njihova tradicionalnoga međunarodnog festivala smotre folklora, jednoga od najvećih na ovim prostorima.

– Predano smo usredotočeni na istraživanje, prikupljanje, umjetničku obradbu i scensko prikazivanje hrvatske glazbene i plesne tradicije našega podneblja, s težnjom da naše društvo odiše autentičnim kulturnim stvaralaštvom koje prikazuje našu tradiciju i običaje – kazao je  Mandarić, dodavši i to kako Vionica broji na desetke uspješnih nastupa na domaćim i svjetskim pozornicama te kako ima brojnu publiku svih dobnih skupina.

Pozdravivši ukupno djelovanje HKUD-a Vionica, predsjednik Herceg ocijenio je kako njihova predanost značajno doprinosi očuvanju i promoviranju kulturnih, tradicijskih i turističkih potencijala Brotnja, ali i cijele Hercegovačko-neretvanske županije. Poručio je kako će Vlada HNŽ-a nastaviti podupirati njihov rad, jednako kao što zdušno podupire zalaganje svih koji skrbe o ukupnoj kulturnoj baštini Hercegovine.

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...