Hercegovka.net: Derbi Široki Brijeg – Posušje

Date:

Ne treba nikakva pretjerana najava, nikakvi prefiksi i epiteti, u (zapadnoj) Hercegovini dovoljno je samo reći „Derbi“ i svi će znati o čemu je riječ. Naravno radi se o susjedskom derbiju između NK Široki Brijeg i HŠK Posušje. Nakon skoro 14 godina nogomet u Posušju vratio se u elitu bosanskohercegovačkog nogometa. Ovo je ujedno i prvi derbi na stadionu Pecara između susjeda, stoga draži i motiva objema
momčadima neće nedostajati.

Ako se vratimo u prošlost, ova dva kluba su vječiti rivali iz Lige Herceg-Bosne. Nakon ukidanja Lige Herceg Bosne i osnivanja Premijer lige BiH Široki Brijeg možemo slobodno reći je konstanta bh nogometa, uvijek su pri vrhu tabele. Posušje je bilo ispalo u niži rang ali se dolaskom novih ljudi u vodstvo kluba digao nogomet u Posušju. Proletjeli su nogometaši iz Posušja do Premijer lige bez ikakvih problema te im se ne može reći niti jedna neregularnost u njihovu pohodu.

Današnji strateg Širokobriježana Jure Ivanković u svojim igračkim danima nosio je dres ekipe Posušja te bio glavna uzdanica u veznom redu momčadi. Vrijedi spomenuti kako je dosta igrača nosilo dres oba kluba. Možemo navesti kako je današnji kapetan Posušja Josip Barišić dugo godina nosio dres kluba, dok je nasuprot njega Zvonimir Vukoja „dijete“ Širokog Brijega i njihova omladinskog pogona. U prošlosti su dres oba kluba nosili jedan od najpoznatijih Wagner Santos Lago zatim Bašić, Katić, Bandović, Ronielle, Erceg…. Vrijedi spomenuti kako je dosta trenera vodilo sa klupe obje momčadi, spomenuti ćemo samo neke kao što su Mario Ćutuk, Ivo Ištuk, Blaš Slišković i drugi.

Ne sumnjamo kako ni ova utakmica neće donijeti pozitivni susjedski naboj i želju za pobjedom. Posušju su bodovi važni za ostanak u ligi, dok Široki Brijeg hvata priključak za Europu. U nadi dobre atmosfere i ozračja na tribinama, kao i dobrog nogometa želimo sreću jednoj i drugoj ekipi.


Hercegovka.net/J.B.

Share post:

More like this
Related

Razlika cyberbullying i klasični bullying

Defincija cyberbullying Cyberbullying odnosi se na uporabu digitalnih tehnologija za zastrašivanje,...

Jedna kap ove tečnosti spasit će cijelu baštu od truljenja

Jod je antiseptik širokog spektra koji uništava široko polje...

Obavijest za umirovljenike koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je...

Blagoslov motora i motorista na Blidinju

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, u idiličnom okruženju...