Hercegovka.net: Brat i sestra donijeli zlato u Mostar

Date:

Marušići već 14 godina treniraju taekwondo.

Zenici je u sportskoj dvorani Husein Smajlović (“Arena” Zenica) 12. 03. 2022. godine održano državno taekwondo prvenstvo BiH na kojem je nastupilo preko 700 natjecatelja iz cijele BiH. Zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji na ovom prvenstvu su osvojili i David i Dora Marušić, brat i sestra iz Mostara. David Marušić ( Tkd klub Novi grad ) je proglašen i najboljim seniorom ovog prvenstva.

Marušići već 14 godina treniraju taekwondo, te su i ove godine obranili titule prvaka u seniorskoj konkurenciji i zlatne medalje kao i pehar najboljeg borca donijeli u svoj rodni Mostar. Važno je napomenuti da su Državno prvenstvo, zatim Federalno prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine bodovni turniri za reprezentaciju u kojoj su David i Dora Marušić članovi već od juniorske selekcije.

Iza sebe osim nastupa za reprezentaciju BiH na europskoj sceni, imaju medalje sa balkanskih prvenstava, te europskih klupskih natjecanja. Osim toga Dora Marušić ( Tkd klub  Mladost ) se priprema za Europske sveučilišne igre, gdje bi predstavljala Sveučilište iz Mostara u ovom sportu. Domaćin Europskih igara 2022. godine bit će grad Lodz (Poljska), od 17. – 30.7.2022.

Hercegovka.net/Izvor-Bljesak.info 

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...