Hercegovka godine: Stručni žiri u sastavu od pet dama

Još su samo dva dana ostala do završetka nominacija za ovogodišnji izbor “Hercegovke godine”.

Još uvijek stignete nominirati Hercegovku koja se istkala svojim radom, zalaganjem, ali i pozitivnošću u zajednici u kojoj živi.

Do sada imamo prijave iz naše Hercegovine: Mostar, Čapljina, Posušje, Grude, Ljubuški.. Tu su i naše Hercegovke iz iseljeništva: Australija, Danska, Švedska i Njemačka.

Nominacije se zaprimaju isključivo na mail : hercegovkagodine@gmail.com, uz fotografiju nominirane osobe, njeno ime i prezime, zanimanje, kratku biografiju i suglasnost s nominacijom.

Organizacijski odbor ove kulturno zabavne manifestacije, svake godine predstavi stručni žiri koji ima za zadatak izabrati jednu natjecateljicu koja će dobiti nagradu i okruniti se laskavom titulom “Hercegovka godine”. Uz Hercegovke koje vi odaberete vašim glasovima, te nagradu stručnog žirija, također imamo i nagrade Organizacijskog odbora, kao i naših medijskih partnera:

  • Portal Hercegovka.net
  • Portal Fenix magazin.de
  • Portal Hercegovina.in

Pet članica stručnog žirija ćemo predstaviti u dvije objave. Danas predstavljamo dvije članice : Anitu Prka Đurašić iz Zgraba i Antonelu Marinović Musa iz Ljubuškog.

Anita Prka Đurašić,

kroatologinja, prevoditeljica, vlasnica i direktorica škole stranih jezika Eurobiz centar u Zagrebu, povratnica te bivša urednica i voditeljica emisije Zov Domovine, suradnica kolumnistica portala Hrvatski glasnik

U svom privatnom biznisu bavi se stranim jezicima, poslovnim edukacijama i prevođenjem. Poseban naglasak je na interkulturalnim treninzima i specijaliziranim tečajevima njemačkog jezika za medicinsko osoblje. 

Kroz stalni doticaj sa stranim kulturama i jezicima, zanima se za vanjsku politiku i za položaj Hrvata u iseljeništvu.

Na području poduzetništva aktivna kroz Udruženje obrtnika grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb kao Pročelnica Sekcije za prevoditelje tumače i izdavače, Predsjednica komisije za statut te kao Potpredsjednica Ceha za intelektualne usluge u gospodarstvu, gdje se bore za zaštitu interesa obrta za intelektualne usluge i njihovu jaču promociju. 

I nakon što više ne vodi emisije Zov Domovine, kao povratnica UN hrvatskih autohtonih i manjinskih zajednica u svijetu. 

Zadnji primjer bili su izbori u BiH koje je intenzivno popratila pišući kolumne, ali i reagirajući na engleskom i njemačkom jeziku na  negativne natpise o Hrvatima u BiH u dijelu njemačkih i svjetskih medija, dajući svoj doprinos u promicanju istine bh Hrvata i podizanju svijesti o potrebi izmjena izbornog zakona, pozivajući na izlazak na izbore te europskom putu BiH.

Kroz vlastiti primjer doprinosi promociji povratka u Hrvatsku.

Kao kroatologinja, posvećena promicanju i zaštiti hrvatskog nacionalnog identiteta kroz sve sastavnice, od hrvatskog jezika, kulture, glazbe, sporta, umjetnosti i književnosti, znanosti, povijesti, ali i ljepote Hrvatske kao turističke destinacije.

Antonela Marinović Musa ,

 rođena je 2. 10. 1987. godine u Mostaru. Osnovnu i srednju školu završila je u Ljubuškom, a studij novinarstva na Sveučilištu u Mostaru. Dobitnica je Rektorove nagrade za najbolje studente na Sveučilištu ak. 2008./2009. godine.

Novinarstvom se bavi više od deset godina, a u svom radu, između ostalog, posvećena je pisanju pozitivnih priča o ljudima koji inspiriraju, motiviraju i potiču društvo na bolje sutra. Te priče, koje pokazuju kako bosanskohercegovačka stvarnost zapravo može biti drugačija, pronašle su svoje mjesto u Dnevnom listu, ali i na različitim mrežnim stranicama. Njezini sugovornici su liječnici, sportaši, psiholozi, učitelji, gospodarstvenici, humanitarci…, koji govore o temama od društvene važnosti.

Redovno prati i humanitarne akcije te o njima izvještava. Također, okušala se i kao voditeljica brojnih kulturnih manifestacija na području Ljubuškog.

Medijska kuća za koju radi aktivna je u praćenju aktivnosti u sklopu projekta „Hercegovka godine“, koji ima za cilj promovirati Hercegovinu, ovdašnje običaje i kulturu te snažnu ulogu žena u društvu.

Hercegovka.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)