Hercegovina: Mistični grad koji je najljepše posjetiti u zalazak sunca

0

Odvede li vas put u ovaj kraj, osim u povijesnim znamenitostima možete uživati i u predivnoj prirodi

“U svom fotografskom istraživanju Bosne i Hercegovine došao sam do informacija o postojanju mističnog ilirskog grada Daorsona, smještenog u neposrednoj blizini Stoca. Nakon što sam prvi put došao na lokalitet Daorsona, ostao sam, blago rečeno, fasciniran ljepotom i snagom toga nevjerojatnog grada, odnosno njegovih ostataka”, kaže fotograf Boris Trogrančić, koji je precizno planirao put kako bi objektivom zabilježio zalazak sunca, piše Punkufer.hr.

“Budući da sam precizno planirao put i vrijeme dolaska, cjelokupni dojam uveličao je nevjerojatan zalazak sunca, koji je na ovom mjestu veličanstvena pojava. Siguran sam da ću još puno puta posjetiti ovo čarobno mjesto”, otkriva Boris.

Osim fotografija drevnoga grada opasanog kamenim bedemima možete baciti oko i na video.

Odvede li vas put u ovaj kraj, osim u povijesnim znamenitostima možete uživati i u predivnoj prirodi. Uz brojne rukavce i slapove modre lijepe Bregave, osim Daorsona možete istražiti i prapovijesne crteže u pećini Badanj, rimske mozaike, srednjovjekovne nekropole i druge lokalitete vrijedne pozornosti. A dotad, bacite pogled i na video Borisa Trogrančića.

Izvor:Punkufer.hr

Hercegovka.net

Odgovori