Hercegovci iz Gruda i Širokog Brijega sve češće kupuju stanove u Makarskoj

Date:

Stanove u Makarskoj sve češće kupuju Hercegovci, i to iz Gruda i Širokog Brijega, dok Makarani baš i ne kupuju, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, cijene nekretnina na cijeloj Makarskoj rivijeri, ali i znatno šire, ne mogu se mjeriti s Makarskom koja je postala najskuplja, unatoč tome što zgrade niču iz dana u dan na svakoj mogućoj slobodnoj lokaciji. Kada je u pitanju tržište nekretnina u Makarskoj, cijena stana na rivi skočila je na 4500 eura po četvornom metru.

– U Brelima se kupuju urbane vile čija je cijena po kvadratu 4000 eura, dok kvadrat kuće u Tučepima, u prvom redu do mora, košta 5000 eura. Potražnja je velika, a ponuda je postala mala pa će cijene stanova i kuća sigurno biti još veće – kazali su Slobodnoj Dalmaciji iz agencije za promet nekretninama “Nimfa”.

Dodali su kako kvadrat stana u Velikom Brdu, koje je postalo sinonim za prekomjernu izgradnju, košta 3000 eura.

“Stanovi na rivi prodaju se za 4400 eura po kvadratu, nebitno je što nije riječ o novogradnji. Tko ima dobru kupovnu moć, on se ne cjenka već stan kupuje odmah, a tu je riječ uglavnom o strancima – Mađarima, Rusima, Ukrajincima i Slovacima”, piše Slobodna Dalmacija.

Domaći ljudi stanove kupuju na kredit, a ovaj list dodaje kako za cijene gotovo da i ne pitaju Hrvati koji žive u inozemstvu, odnosno Austriji, Njemačkoj, Americi ili Australiji.

– Oglas –

– Prije godinu dana kvadrat stana je koštao od 3500 do 4500 eura, a sada u inflaciji košta od 4500 do 5000 eura. Porasla je cijena materijala i rada radnika pa je zato povećana i cijena stanova. Zimi i nemamo baš neke potražnje za kupnjom stanova, ali navala počinje u proljeće i ljeto –​ istaknuo je poduzetnik Joško Šarić, dodavši da “investitori ne diktiraju cijene stanova, već ih diktira tržište”.

Izvor_:Slobodna Dalmacija

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...