Herceg ugostio tenisača Ivana Dodiga

Date:

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg primio je danas u svojemu uredu jednoga od najtrofejnijih hrvatskih športaša uopće, 38-godišnju tenisku zvijezdu Ivana Dodiga, člana hrvatske reprezentacije u Davis Cupu. Hercega i Dodiga veže i dugogodišnje prijateljstvo, a hrvatski je tenisač prvoga čovjeka županijske vlade posjetio kako bi mu i službeno iskazao zahvalu za njegovu ukupnu potporu razvitku i promociji kako individualnih tako i klupskih športova ne samo u HNŽ-u nego i u BiH u cjelini.

– Predsjednik Herceg nebrojeno se puta dosad osvjedočio kao prijatelj i podupiratelj športa i nas športaša, smatrajući nas ponajboljim promotorima naše zemlje. Imao sam potrebu na tomu mu reći iskreno hvala – poručio je ovaj skromni nositelj brojnih medalja i pehara s nekih od najprestižnijih svjetskih teniskih natjecanja. Ovom je prigodom svojega domaćina upoznao i s projektom izgradnje suvremenoga ”Dodig teniskoga centra” u Međugorju koji je u pripremnoj etapi, a čiji je cilj razvoj i puna afirmacija ovoga športa kako među stasalim ljubiteljima tenisa tako i među mladim ljudima koji će imati gdje razvijati svoj dar.

Pozdravivši ukupnu predanost i napore koje u razvitak svoje blistave karijere Ivan ulaže već puna tri desetljeća, predsjednik Herceg je naglasio kako, i kao hrvatski reprezentativac, ovaj tenisač nikad nije zaboravio svoje podrijetlo, svoje Međugorje, Brotnjo, Mostar i Hercegovinu.

– Njegovo odricanje, upornost i rezultati koji ostaju trajati jesu i trebaju biti uzor i svjetionik svima nama, a posebno mladim naraštajima koji se tek izgrađuju i u športu i u životu uopće. Raduje me svaki susret s Ivanom, bilo da je službeni ili onaj kada se, u opuštenoj atmosferi, ponekad pogledamo preko mreže – komentirao je dr. Herceg.

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...