Grude domaćin Europskog prvenstva u boćanju

Date:

Grude će biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju koje će se održati od 3. do 7. listopada, a na kojem će nastupiti 16 reprezentacija.

Prvenstvo će se odigrati u Boćarskom domu Biberon koji se ovih dana dodatno uređuje za ovo veliko europsko natjecanje.

– Pripreme idu svojim tijekom. Prijavljeno je 16 reprezentacija i očekujemo oko 200 natjecatelja. Nadamo se i velikom broju gostiju i gledatelja jer je boćanje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine jedan od najpopularnijih sportova- kazao je član Organizacijskog odbora Europskog prvenstva u boćanju Srećko Mikulić. 

Dodao je kako je u Grudama već ranije organizirano i europsko i svjetsko prvenstvo u boćanju te da će i ovo prvenstvo zasigurno  doprinijeti razvoju ovog sporta, ali i turizma.

– Mi smo već do sada organizirali i europsko i svjetsko prvenstvo u Grudama. Smatram da će i ovo prvenstvo svakako utjecati pozitivno na razvoj boćarskog sporta u ovom dijelu Hercegovine jer će doći oni najbolji iz svijeta boćanja. Čini mi se da je ovog ljeta Hercegovina top kada je u pitanju turizam i evo i polovinom devetog mjeseca ima dosta gostiju. Očito je komunikacijska mreža autocesta, Schengen i blizina Jadranskog mora utjecala pozitivno na ovaj dio BiH i sad već imamo dobrih smještajnih kapaciteta i turističkih destinacija. Osim boćanja, tu je i biciklizam i još mnogo toga, a na ruku nam je išla i ova “naša jeftinoća” u smještajnoj i prehrambenoj ponudi i stvarno imamo puno gostiju, osobito iz Europe – naglašava Mikulić.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjelovat će Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monaco, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora i Turska.

Organizator natjecanje je Boćarski savez Bosne i Hercegovine, uz veliku podršku svih boćarski klubova u BiH, osobito BK Grude.

Izvor:FENA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...