Gradovi Dubrovnik i Imotski postaju gradovi prijatelji

Gradonačelnici Dubrovnika i Imotskog, Mato Franković i Ivan Budalić, sa suradnicima, održali su danas radni sastanak na temu bratimljenja dvaju gradova. Kako je istaknuo dubrovački gradonačelnik Mato Franković, ovo će biti prvo bratimljenje Dubrovnika s nekim gradom u njegovom mandatu i to prvi hrvatski grad nakon Vukovara, među dvanaest trenutačnih gradova prijatelja.

”Puno toga kroz povijest, od vremena Dubrovačke Republike do danas, vezuje Dubrovnik i Imotski, a posebno razdoblje Domovinskog rata kada su se Imoćani istaknuli na našem bojištu i sudjelovali u oslobađanju hrvatskog juga”, kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić prisjetio se svog sudjelovanja u Domovinskom ratu na dubrovačkom području ističući kako takvu povezanost želi i za buduće naraštaje, ali kroz suradnju na projektima iz kulture, sporta, gospodarstva.

U imotskom izaslanstvu bio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Imotskog Perica Tucak, a u dubrovačkom predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, međunarodnu i regionalnu suradnju Zrinka Raguž, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika Katarina Doršner i predstavnik Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku Blaž Pezo.

Prijedlog o bratimljenju dva grada prvo ide Gradskom vijeću na suglasnost, nakon čega se za Dan Grada i Festu svetog Vlaha očekuje i svečano potpisivanje Protokola o suradnji.

Izvor:Radio Imotski

Odgovori