GOSPA POVEZUJE CIJELI SVIJET Najavljena svjetska ženska krunica za 8. prosinac: ‘Mi smo kćeri Djevice Marije, ujedinimo se’

Date:

Inicijativa održavanja javne ženske krunice koja je nastala u Kolumbiji uzela je maha u cijelom svijetu sa zainteresiranim ženama koje su se povezale putem Instagrama.

U čast Blažene Djevice Marije na svetkovinu Bezgrešnog začeća, 8. prosinca po prvi put će se održati Svjetska ženska krunica.

Ova inicijativa ima za cilj javno ujediniti žene u obrani crkava (često vandaliziranih od strane zagovornika pobačaja u Latinskoj Americi), života, majčinstva, obitelji, te da s ponosom kažu cijelom svijetu „mi smo kćeri Blažene Djevice Marije i želimo slijedite njezin primjer”, poručili su organizatori.

Drugi cilj ove krunice je izraziti traženje mira koji samo Bog može dati i čvrsto uvjerenje da je svaka ljudska osoba jednaka u dostojanstvu.

Organizatorice priznaju da poziv biti žena ne ovisi o dobi, obrazovanju, zdravlju ili bilo kojem posebnom stanju, “već o uvjerenju da je Bog svaku od nas stvorio i izabrao da nam povjeri posebno poslanje”.

“Pozvani smo biti zastupnici naše Blažene Djevice Marije” u svakoj riječi, događaju ili mjestu na koje mogu utjecati, poručili su organizatori.

“Vjerujemo u snagu molitve da mijenja svijet, a posebno u snagu krunice koju je Gospa snažno zamolila za duhovnu borbu protiv zla u svijetu i našim zemljama”, dodali su.

Organizatori pozivaju žene sa svih strana planeta da se pridruže ovoj akciji javne molitve krunice.

“Majko, evo tvojih kćeri”, rekli su.

Žene iz više od 25 zemalja već su potvrdile svoje sudjelovanje, uključujući žene iz Argentine, Australije, Bolivije, Brazila, Kanade, Čilea, Kolumbije, Kostarike, Ekvadora, El Salvadora, Španjolske, Sjedinjenih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Gvatemale, Honduras, Italija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Portoriko, Dominikanska Republika, Uganda, Urugvaj i Venezuela.

“Djevica je bila ta koja je željela da se ova inicijativa proširi diljem svijeta,” rekla je Juliana Illario, koordinatorica napora u Argentini.

“Odmah sam se osjetila dijelom toga,” rekla je u razgovoru za ACI Prensa, “Naša Djevica je inicijator i svjetski organizator.”

“Sve se događa: žene iz različitih krajeva Argentine kontaktiraju me i pridružuju se.”

“Vjerujemo da je sve ovo djelo Majke i da je njezine kćeri slušaju”, rekao je Illario.

Argentinski koordinator istaknuo je da su one koje promiču krunicu diljem svijeta žene s različitim karizmama, kojima je Marija uzor žena i Majka.

Konačno, nadala se da će “taj dan biti ispunjen ženama koje će zajedno moliti” jer “nitko vođen Marijom ne čini pogrešan korak”.

Fanny Tagle Arrizaga, još jedna od organizatorica iz Čilea, priznala je da ih je inicijativa iznenadila od samog početka, „jer shvaćamo kako svakim danom raste. A najnevjerojatnije je jedinstvo koje se stvara s različitim karizmama i zemljama.”

“Ljubav naše majke tjera nas da shvatimo da među njezinim kćerima nema razlika”, rekla je.

Sretni smo jer smo mi laici odgovorni za suradnju s istinom našega Gospodina i moramo s najvećom revnošću ispunjavati sve što naša Majka traži od nas, osobito moliti svetu krunicu koja nam daje tolike milosti,“, dodala je.

Ovdje možete dobiti više informacija: https://www.instagram.com/rosario_mundial_de_mujeres/

Izvor:Vjera.hr

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...