Google završio preuzimanje hrvatskog startupa Photomath

0

Google je u cijelosti završio preuzimanje Photomatha, koji je osnovao Damir Sabol, doznaje Jutarnji list. Više različitih izvora potvrdilo je da je najveća startup akvizicija u Hrvatskoj dosad, a procjenjuje se i do 550 milijuna dolara vrijednosti, sada u cijelosti gotova, navodi dnevnik u broju od subote.

Kako neslužbeno doznaju niti jedan regulator na svijetu nije našao razlog zašto bi zaustavio ovu transakciju.

Prva je za exit Photomatha zeleno svjetlo dala Europska komisija. Ona je krajem ožujka objavila da ne vidi razlog zašto se najpopularnija hrvatska mobilna aplikacija ne bi prodala Googleu.

Iako se tada mislio da je to dovoljno da bi se akvizicija mogla zaključiti, to nije bilo tako. Google, kao dio Alphabeta, jedne od najvećih kompanija na svijetu, s Photomathom ima globalne planove pa je morao proći kroz slične regulatorne procese u ostatku svijeta.

Zbog toga je kompanija zabranila sve javne nastupe Photomathu i zadnja dva mjeseca nije davala nikakve službene izjave o akviziciji.

Sada su sve te potencijalne regulatorne prepreke, kako tvrde naši izvori, prijeđene, ali na naš novinarski upit u Googleu i Photomathu i dalje nema odgovora, piše novinar Jutarnjeg lista Bernard Ivezić

Izvor:HINA

Hercegovka.net

Odgovori