Gdje se može kupiti enc

ENC praktičan naplatni uređaj

ENC je uređaj za naplatu cestarine na hrvatskim autocestama za brži i efikasniji prolaz na naplatnim kućicama bez zaustavljanja kao kada se cestarina plaća gotovim novcem ili karticama. Naravno da ne možete voziti velikim brzinama dok prolazite kroz naplatu bezkontaktnog sustava jer sustav neće registrirati vaš naplatni uređaj, a drugo zbog sigurnosti se ne smije voziti brzo.

Kada prvi puta kupujete ovaj naplatni uređaj kupit ćete ENC uređaj s držačem, te uplatiti određeni iznos novaca kako biste mogli koristiti uređaj za prolazak kroz naplatu na autocestama. Prilikom korištenja će vam uvijek biti prikazan iznos koliki je iznos preostao za trošenje, te ćete paziti da stanje novaca ne dođe na nulu. Stanje na vašem računu možete pratiti i putem aplikacije.

Nakon što jednom nabavite uređaj i instalirate ga u svoje vozilo trebat ćete samo nadoplaćivati iznos novaca ovisno kako trošite i koliko putujete često, te gdje putujete na koje udalljenosti. Uplaćivanjem unaprijed određene svote novaca ostvarujete popust preko 20 %, a na raspolaganu su vam tri različita paketa.

Mjesta gdje kupiti ENC uređaj

Mjesta gdje možete kupiti ENC naplatni uređaj su na autocestama kroz područje Hrvatske na naplatnim kućicama na kojima postoji oznaka da prodaju ove uređaje, te u Lučkomu uredu prodaje i sjedištu tvrtke HAC Hrvatske autoceste u Zagrebu. No, najpraktičnije je kupovina naplatnog uređaja na naplatnim postajama na autocestama.

Naplatni uređaj možete kupiti u Lučkom, u uredu prodaje, te kupiti na naplatnim postajama Bregana, Slavonski Brod Zapad, Zagreb Istok, Ogulin, Lipovac, Varaždin, Osijek, Dugopolje, Zadar istok, te naplatna postaja Rijeka. Za korištenje ovog naplatog uređaja na autocesti istarskom ipsilonu će vam trebati nadoplata Bina Istra jer je to odvojena tvrtka koja se brine o održavanju autoceste koja povezuje mjesta u Istri. Trebate paziti i na radno vrijeme ovih prodajnih mjesta jer oni ne rade 24 sata kao što rade naplatne kućice, pa ako na primjer dođete iza 20 sati nećete moći kupiti ENC uređaj. Također pazite i na rad vikendom jer prodajna mjesta subotama u većini slučajeva rade do 12 sati a nedjeljom ne rade. Sve informacije o radnom vremenu i mjestima za kupovinu naplatnog uređaja možete dobiti na HAC web stranicama pa čak i druge odgovore vezano uz ovaj naplatni uređaj.

Vrste ENC paketa

Osim što možete kupiti tri vrste ENC paketa prema iznosima i tako ostvariti popuste od preko 20 i 30%, pakete možete kupiti i prema prirodi korištenja. Ako se odlučite kupiti klasični paket odabrat ćete jednu od varijanti prema uplaćenom iznosu ovisno o vašim potrebama, pa tako možete ove usluge koristiti cijele godine bez obzira na ljetnu sezonu.

HAC vam omogućuje i da kupite sezonski paket usluga kod kojeg u periodu od mjeseca studenog do kraja ožujka ostvarujete popust od 33,48%, dok od travnja do kraja listopada ostvarujete popust od 21,74% uz uvjet da za zimski period uplatite minimalan iznos ovisno o kategoriji vozila.

Treća vrsta ENC paketa je korištenje usluge naknadnog terečenja gdje će se naplata vršiti sa vaše kreditne kartice prema stvarnoj potrošnji. Ujedno možete ugovoriti i trajni nalog na vaš bankovni račun pa ostvarujete popust od 13,04%, a trajni se nalog može ugovoriti kreditnim karticama izdanim u Hrvatskoj, INA karticama, DKV, LogPay karticama i UTA karticama. Istražite koje su varijante za vašu potrošnju i korištenje autocesta najisplatljivije, te takav paket ugovorite, piše arz.hr

Hercegovka.net

Odgovori