(Foto)Bili smo u Sinju, posve je za‘ladilo: snijeg pada, bura dere, ljudi izvukli najdeblje jakete, neki ostali i bez struje

Date:

Cijeli cetinski kraj u subotu je osvanuo u bijelom. Snijeg je nošen jakom burom, povremeno s olujnim pa i orkanskim udarima, počeo padati oko 3 sata u noći na subotu, najprije na širem triljskom području. Najveća debljina snježnog pokrivača je oko 5 centimetara, ali pahuljice nošene burom na zapusima stvaraju nanose.

Piše:Toni Paštar za Slobodnu Dalmaciju

Na klimatološkoj postaji Sinj u Glavicama u subotu u sedam sati izmjerena je temperatura od minus 1 stupanj Celzijusa. U isto vrijeme s automatske postaje na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša očitava se minus 9 stupnjeva, uz snijeg i jaku buru.

Zbog kvara na 10 kilovoltnom dalekovodu u noći na subotu bez napajanja električnom energijom ostali su potrošači u naseljima Karakašica – Čitluk – Jaensko – Bajagić. Monteri sinjskog pogona “Elektroddalmacije” otišli su na teren rani otklanjanja kvara.

Sve ceste su prohodne i uglavnom čiste, zahvaljujući zimskoj službi Nadcestarije Sinj Županijskih cesta.

– Svi djelatnici naše zimske službe s mehanizacijom na terenu su jutros od 4 sata. Imamo ukupno 8 ekipa od kojih su tri raspoređene na području triljskog kraja, tri ekipe su na području Sinja i Dicma, a dvije ekipe upućene su prema vrličkom području gdje je snijeg počeo padati kasnije, odnosno gdje ga je bura počela donositi s Dinare. Dionice državnih cesta D-1 od Vrlike do Križica, D-60 od Brnaza do Biorina, D-220 od Trilja do graničnog prijelaza Kamensko i D-219 od Sinja do graniučnog prijelaza Vaganj raličimo i posipamo solju i kalcijem dok sve županijske i lokalne ceste uz raličenje tretiramo sipinom uz dodatak soli i kalcija. Sve ceste su prohodne, a jedini problemi su nanosi, uglavnom na lokalnim prometnicama, ali ih brzo uklanjamo i cestama vraćamo prohodnost – kazao nam je Ivan Maras iz Nadcestarije Sinj. 

Izvor:Slobodna Dalmacija/Foto:Vojko Bašić Cropix

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...