Finale Kupa BiH: Plemići u Mostar sa duplom krunom

Danas u Zenici još jedan Mostarski gradski derbi HŠK Zrinjski-FK Velež u Finalu Kupa BiH.
Plemići su u Zenicu stigli kao prvaci Premijer lige i najbolja ekipa PLBiH, dok Rođeni prošlogodišnji osvajač Kupa BiH žele da obrane rezultat od prošle godine.

HŠK Zrinjski-FK Velež 1:0 (0-0)

Strijelci: MARIO ĆUŽE 52′ 

HŠK ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

FK VELEŽ: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Dejanović, Lauš.

Veležu Kup može donijeti Evropu, dok je Zrinjski novom titulom prvaka osigurao nastup u kvalifikacijama Lige prvaka. Obje mostarske momčadi ušle su veoma oprezno u ovaj susret, no Plemići su nakon 15. minuta uzeli kontrolu susreta. Nogometaši Zrinjskog kontroliraju susret i šanse su se nizale Bilbija, Tičinović i Ćorluka dok s druge strane nogometaši Veleža poučeni zadnjim susretima u gradskim duelima protiv Plemića igrali su opreznije i opredjelili su se za obranu.
U drugom poluvremenu Plemići imaju više od igre i vrše pritisak na obranu Veleža .Igrala se 52 minuta asistencija Ćorluke i Mario Ćuže postiže pogodak za vodstvo u finalnoj utakmici. Od vodstva Plemića nogometaši Veleža pokušavaju preuzeti inicijativu što im i uspjeva no obrana Plemića je neprobojna.

Ostao je rezultat od 52.minute susreta i Plemići se u Mostar vraćaju sa duplom krunom i potvrđuju svoju dominaciju u PL BiH.

Na kraju susreta nemile scene nezadovoljnih nogometaša i navijača Veleža kakve nitko ne želi vidjeti.

Izvor:HERCEGOVINA.in

Hercegovka.net

Odgovori