Federalna inspekcija kreće s pojačanim nadzorima

Date:

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti, Federalna uprava za inspekcijske poslove će u ponedjeljak, 9. listopada započeti drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji BiH.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove u suradnji s županijskim inspekcijskim organima, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period listopad – prosinac 2023. godine”.

Kao i ranije, predmet inspekcijskih kontrola će, između ostalog, biti prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzore u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Osim toga, Federalni tržišni inspektorat će se posebno fokusirati na kontrolu cijena u skladu s novom Odlukom o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, čija primjena počinje 12. listopada 2023. godine, te poštivanja propisa u oblasti unutarnje trgovine i prava potrošača, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Pojačani nadzori će trajati do 22. prosinca ove godine.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove apeliraju na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja.

Molimo građane da uočene nepravilnosti u radu gospodarskih subjekata prijave putem: kontakt forme “Prijavi nepravilnost” na web stranici FUZIP, telefona za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata), e-maila: info@fuzip.gov.ba te poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo, priopćeno je iz FUZIP-a.

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...