Evo koliko možete zaraditi na državnim obveznicama ako uložite 500 eura

0

21.01.2022., Zagreb - Od 1. sijecnja 2023. godine, prema planu Vlade, platezno sredstvo u Hrvatskoj postat ce euro, a Hrvatska ce postati 20. clanica eurozone. Kuna ce time, nakon 28 godina koristenja, otici u povijest, dok ce hrvatski gradjani i sluzbeno postati korisnici eura. Ilustracija prelaska kune na euro. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Javni poziv bit će objavljen već u idući ponedjeljak.

Ako imate 500 eura viška možete ih uložiti u državne obveznice. U dvije godine zaradit ćete tek nešto više od 30 eura. I to je više je to nego što možete dobiti štednjom u banci.

Država izdaje obveznice za građane s kamatom većom od tri posto i to na rok od dvije godine. Ciljana vrijednost izdanja je barem milijardu eura, a minimalni ulog je 500 eura.

Na pitanje novinara hoće li uložiti, ministar financija Marko Primorac, kaže kako mora razgovarati sa svojom suprugom. “To nije ovako odgovor koji ja mogu dati, ali svakako ćemo se truditi nešto uložiti. Moramo sve u suglasju. Zajednički”, rekao je.

Javni poziv bit će objavljen već u idući ponedjeljak, a dva dana kasnije kreće i prvi krug izdanja za građane koji će trajati tjedan dana, piše N1.

Izvor: N1.

Hercegovka.net

Odgovori