Dubrovčanin Melkior Serdarević radio na filmu koji je pobrao Oskare

Članovi Hrvatskog društva filmskih djelatnika Ana Sarić i Dubrovčanin Melkior Serdarević u svojstvu set dizajnera sudjelovali u stvaranju filma Na zapadu ništa novo (All Quiet on the Western Front), redatelja Edwarda Bergera.

Na 95. dodjeli nagrade Oscar Američke Akademije filmske umjetnosti i znanosti, film Na zapadu ništa novo osvojio je čak četiri Oskarai to za najbolji međunarodni film, scenografiju, filmsku glazbu i filmsku fotografiju.

Ana i Melkior su sa scenografom Christianom Goldbeckom radili na razradi vojnih rovova i kampa koji su kasnije sagrađeni u Češkoj.

Nakon završenog arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, oboje su počeli s radom na filmu, piše Dubrovački dnevnik.

Prvi projekt je bio Game of Thrones, a zahvaljujući poznatom hrvatskom scenografu Nenadu Pečuru, radili su na holivudskom blockbusteru Uncharted koji je sniman u studiju Babelsberg u Berlinu. Nakon uspješno odrađenog posla, sljedeći projekt bio je upravo All Quiet on the Western Front.

Ana i Melkior trenutno se nalaze u Ouarzazateu u Maroku, gdje rade sa slavnim dizajnerom Arthuom Maxom na novom filmu Ridleya Scotta, objavio je HDFD.

Izvor:Dubrovački dnevnik.

Hercegovka.net

Odgovori