Dr. Mulija Džudža na izboru “Hercegovka godine” nominirana za nagradu životno djelo

Date:

Nominacije za za petu po redu kulturno zabavnu manifestaciju izbor “Hercegovka godine” za 2023. godinu su u tijeku i traju do 04.studenog.

Kao i prethodnih godina već po otvaranju nominacija izbor je izazvao veliki interes i nominacije već pristižu na službenu e-mail adresu hercegovkagodine@gmail,com.

Jedina nominacija i nagrada za koju nisu potrebni glasovi, koju dodjeljuje isključivo Organizacijski odbor izbora “Hercegovka godine” je nagrada za životno djelo.

Ovo je posebna nagrada i nosi određenu težinu, pa za istu zaista osoba mora biti netko tko je ostavio neizbrisiv trag svojim radom i djelovanjem u zajednici u kojoj živi, naveli su iz Organizacijskog odbora izbora Hercegovka godine.

Ove godine nominiramo dr. Muliju Džudža koja nedvojbeno zaslužuje ovo priznanje.

Dr.Mulija Džudža. Specijalist za neurologiju i psihijatriju. Rođena 1937. godine u Mostaru. Potječe iz stare mostarske građanske obitelji. Medicinski fakultet i specijalizaciju završila u Sarajevu i jedna od najmlađih magistranata i doktora nauka u Bosni i Hercegovini. Na širokom području neurološke psihijatrijske struke pretežno se bavila problemima socijalne psihijatrije. Cio svoj život posvetila je kako i sam kaže da pomogne narodu. Majka troje djece od kojih su dvoje liječnici specijalisti, a jedan specijalizirani dizajner za nakit i druge vrijednosne predmete.

U vrijeme kad su međugorski vidioci dovedeni k njoj na ispitivanje, te 1981. godine , bila je pročelnica Odjela za psihijatriju Neuropsihijatrijske bolnice dr. Safet Mujić u Mostaru.

Tog 29.lipnja 1981. dr. Mulija Džudža bez dvojebe postala dio velike povijesti jer je njezino stručno mišljenje o vidiocima bilo od iznimne važnosti tog trentka.

Djecu sam zajedno s pratnjom otpravila od kuda su i došli, uz dijagnozu: da su djeca svjesna, trijezna i potpuno zdrava i uz opasku da su toga dana umjesto njih u mojoj ordinaciji trebali biti oni koji su ih ovamo poslali. Ono što je još vrlo interesantno jest da nitko nikada poslije nije tražio zapisnik s ovoga susreta niti da se ja o ovome slučaju izjasnim, kazala je dr Džudža u jednom interviju prisjećajući se tog povijesnog događaja

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Razlika cyberbullying i klasični bullying

Defincija cyberbullying Cyberbullying odnosi se na uporabu digitalnih tehnologija za zastrašivanje,...

Jedna kap ove tečnosti spasit će cijelu baštu od truljenja

Jod je antiseptik širokog spektra koji uništava široko polje...

Obavijest za umirovljenike koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je...

Blagoslov motora i motorista na Blidinju

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, u idiličnom okruženju...