Došli u Katar i odmah izdominirali: Svi su se željeli fotografisati s hrvatskim navijačima

Date:

Navijači Hrvatske su u centru grada, na tradicionalnoj šetnici i tržnom centru Souq Waqifu, bili obučeni u modificiranu tradicionalnu muslimansku, katarsku odoru, thobe, ali s hrvatskim obilježjima

Hrvatska reprezentacija imat će podršku svojih navijača u Kataru. Jedna grupa pristalica “Vatrenih” je već stigla u Dohu, a postala je prava atrakcija. 

Navijači Hrvatske su u centru grada, na tradicionalnoj šetnici i tržnom centru Souq Waqifu, bili obučeni u modificiranu tradicionalnu muslimansku, katarsku odoru, thobe, ali s hrvatskim obilježjima.

Šetali su u bijelim haljama s crvenim kockicama i plijenili pažnju, a mnogi su se željeli fotografisati s njima, čak i navijači ostalih reprezentacija na Mundijalu. I navijači Maroka, reprezentacije s kojom će Hrvatska odmjeriti snage u grupi, su se fotografisali s Hrvatima.

Kasnije je bilo i navijačkog prepucavanja, pa je jedan marokanski navijač govorio “Dos zero”, tvrdeći da će Maroko pobijediti Hrvatsku sa 2:0.

– Hoće, bit će, ali za nas. Dobit ćete po biberu – uzvraćali su Hrvati “prijetnjom” dok su učili Marokance pjevati hrvatske navijačke pjesme, pa i reći Hrvatska. Vidjelo se da Maroknaci imaju talenta za hrvatski jezik, pišu Sportske novosti.

Kako je Ivo Stipanović rekao za Sportske novosti, radi se o grupi od 16 navijača iz Udruženja “Mi Hrvati”. Oni su u Katar stigli iz Osijeka, Zagreba i Njemačke.

– Neko iz naše grupe je došao na ovu ideju i tako je sve krenulo. Nije nam ovo prvi put, u Rusiji smo na Svjetskom prvenstvu prije četiri godine nosili posebne šubare – objašnjavao je Goran Bendeković.

Najavili su da ostaju do kraja, jer će i Hrvatska ostati, aludirajući na to da “Vatreni” idu do titule.

– Ma ostat ćemo i poslije finala. Vraćamo se kući na Badnjak, na ponoćku. Žena će ispeći prase, pa ćemo iza ponoći udariti po svinjetini! – rekao je Stipanović za Sportske Novosti.

Izvor: Sportske novosti / Foto:IGOR KRALJ – GORAN STANZL / PIXSELL

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...