Daniela Škegro: Hercegovka godine je “glas naroda”

Date:

Krenule su nominacije za petu po redu manifestacija izbor “Hercegovka godine “, što je i povod razgovora s predsjedniciom  Udruge ” Hercegovka godine” Danielom Škegro organizatorom ove manifestacije.

H N:Vi ste Daniela i idejni začetnik cijelog projekta, pa odmah u početku nam kažete jeste li zadovoljni sa odazivom i nominacijama proteklih godina?

Daniela Škegro: Iskreno, više već zadovoljna jer je projekt prihvaćen s potpunim emocijama što je meni uvijek bitno.
Također i s jednom izuzetno velikom podrškom natjecateljicama što me posebno raduje. Sve naše natjecateljice su tu s razlogom jer su one nekomu najbolje i ističu se u nečemu dobrom, a pobjeđuju naravno one koje imaju najveći broj glasova.

H N: Imaju li organizatori svoje kandidate?

Daniela Škegro: Ne, kandidate isključivo predlaže narod što je izrazito bitno.
Kada bi organizatori predlagali kandidate, tada bi to bio bio “privatni izbor” I to osim što ne bi bilo uopće zanimljivo, to isto bi izazvalo negodovanje u javnosti i izostala bi masovna podrška i praćenje događaja, a bez tog događaj ne bi imao ni svrhu, a niti težinu.
Čak i one nagrade koje dodjeljuje Organizacijski odbor, mi ne predlažemo kandidate već od izabiremo od onih koje je netko nominirao.
Jedina nagrada koju nominira Organizacijski odbor, jeste nagrada za Životno djelo.
Stoga ta nagrada i nije u natjecateljskom dijelu.
Zapravo, možda je najispravnije i  najbolje reći, kako je Hercegovka godine “glas naroda”

H N: Od kud sve ste do sada imali natjecateljice?

Daniela Škegro: Osim iz svih gradova i mjesta naše ponosne Hercegovine, imali smo natjecateljice iz Hrvatske, više gradova u Njemačkoj i Austriji, Švedske, Italije, Norveške,  Švicarske, Danske, te Kanade, Australije, Amerike…
Zapravo, teško pobrojati sva mjesta.
Svuda nas ima po cijelom svijetu.
S glasovanjem je podjednako, odnosno još je širi krug od kud sve stiže podrška našim Hercegovkama, a pogotovu se radujemo kada i stranci podrže naše natjecateljice.
One koje rade i žive po svijetu.
Ta spoznaja mi ima nemjerljivu vrijednost jer i na taj način promoviramo našu Hercegovinu, ljude i običaje ovoga našega kraja.

H N: Kakav odaziv očekujete ove godine?

Daniela Škegro: To je nešto što se nikada ne može predvidjeti. Hercegovke su posebne žene u svakom smislu i zasigurno da ćemo imati nominacija kao i svake godine iz raznih kategorija. Iznimno sam zahvalna jako velikom broju  medijskih kuća koje prenose o našemu izboru jer to je bitna stavka u cijeloj ovoj lijepoj i pozitivnoj  priči.

H N: Nakon nominacija kreće glasovanje i kada točno kreće, te gdje planirate ove godine održati svečanu dodjelu nagrada?

Daniela Škegro: Glasovanje kreće 04.studenog, odnosno dan po isteku nominacija. Koliko će biti krugova glasovanja i koliko kategorija, sada je preuranjeno govoriti, ali svakako o svemu ćemo redovito izvještavati, a posebno na FB stranici Hercegovka godine.
Naravno, tu su i naši medijski partneri portal Hercegovka net i Hercegovina in, te za iseljeništvo Fenix magazin

H N: Imate li još neku poruku?

Daniela Škegro: Nominirajte svoje Hercegovke jer su to žene koje zavrjeđuju da se o njima lijepo piše i govori. Na taj način promoviramo našu Hercegovinu, zemlju koja se ne da slomiti, baš poput ovih ljudi koji su protekli s ovog krša i kamenjara.
Širimo ljubav i dobro jer samo tako nam može biti ljepše i ugodnije živjeti. 

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...