Daniela Puljić iz Australije nominirana za Hercegovku godine

0

Vaše nominacije pristižu i dalje što nas veseli. Kako imamo 7 nepotpunih nominacija za koje nedostaje suglasnost, iste neće biti uvrštene u natjecanje ukoliko se do zatvaranja nominacija ne dopune, točnije do 15. studenog. Nominacije se zaprimaju isključivo na mail : hercegovkagodine@gmail.com

Iz daleke Australije stigla nam je nominacija za četrnaestogodišnju Danielu Puljić, čiji korjeni sežu iz Ljubuškog kraja. Popratno pismo i kratku biografiju prenosimo u cijelosti.

” Iako smo fizički daleko ,naše srce je Hercegovačko i kuca za svaki kamen naše ponosne Hercegvoine. Nominiramo Danielu Puljić četrnaestogodišnjakinju koja osvaja nagrade u plesu u dalekoj Australiji, ali nikada ne zaboravi spomenuti da je Hercegvoka i priča s ponosom o zemlji svojih pradjedova. Njen djed Blago Puljić iz Vašarovića, morao je napustit mlad svoju Hercegovinu ,ali njegova ljubav za života prema Hercegovinu nikad nije prestala. Prenosino ju je na svoju djecu, a oni dalje na svoje potomke. Danielin djed više nije živ, ali bi bio ponosan što mu je unuka nominirana za Hercegovku godine, zemlju koju je ljubio i volio srcem.

Daniela Puljić rođena i živi u Sydney / Australija.

Učenica je Katoličke škole – Penshurst Marist Catholic School

Paralelno pohađa posebnu Plesnu školu koja je namijenjena onima koji se plesom žele baviti profesionalno.

Daniela se dugo godina bavi i folklorom, te tako njeguje običaje i tradiciju svojih predaka. Bila je članica folklorne skupine Sydney, a sljedeće godine prelazi u Folklornu skupinu Frankopani folklore.

Da joj moderni plesovi nisu samo starst dokazuju i brojne nagrade koje osvaja ova mlada Hercegovka iz Australije.

Daniela tako u svojoj vitrini ponosno čuva osvojene nagrade iz :

Ballet – prvo mjesto

Tap dancing – prvo mjesto

Jazz – prvo mjesto

Contemporary – drugo mjesto “

Hercegovka.net

Odgovori