ČUDO NA SVJETSKOM DANU MLADIH: DJEVOJKA NAKON PRIMANJA PRIČESTI OZDRAVILA OD SLIJEPOĆE

Date:

“Otvorila sam oči i mogla sam savršeno vidjeti”, rekla je Jimena, 16-godišnja španjolska hodočasnica Svjetskog dana mladih koja je rekla da je čudesno progledala nakon što je primila euharistiju u Fátimi, Portugal, tijekom tamošnje mise.

Ovo čudo ganulo je srca i ispunilo nadom sve one koji su pratili događanja na Svjetskom danu mladih koji je prošli tjedan u portugalskoj prijestolnici okupio više od milijun mladih.

Jimena je u Lisabon otputovala iz Madrida sa skupinom iz Opus Dei. Prethodnih dana rodbina i poznanici mlade žene organizirali su devetnicu Gospi Snježnoj, čiji se blagdan slavi 5. kolovoza, na dan kada je progledala.

Dvije i pol godine Jimena je patila od gubitka vida zbog problema s kratkovidnošću, zbog kojeg je izgubila vid od 95%. Ujutro 5. kolovoza, kada je Sveti Otac također molio krunicu u svetištu Fátima, Jimena je od Djevice Marije primila ono što ona sama opisuje kao “veliki dar”.

Nedugo nakon što je progledala, Jimena je izjavila za španjolsku radio stanicu COPE: “kada sam se 5. kolovoza probudila i dalje sam tog jutra jako loše, mutno vidjela kroz svoje oči.”

Objasnila je da je otišla na misu sa svojim prijateljima: “jer smo na Svjetskom danu mladih i nakon što sam se pričestila počela sam jako plakati, jer je bio zadnji dan devetnice i htjela sam ozdraviti i jako sam molila Boga da me izliječi.”

“Kad sam otvorila oči, mogla sam savršeno vidjeti,” nastavila je djevojka, “bilo je čudesno, vidjela sam sve oko sebe.”

Osim toga, rekla je da je mogla pročitati molitvu devetnice koju je molila i da još uvijek čita “prilično dobro” — nije uopće zaboravila čitati.

Djevojka je rekla da je “super sretna” i zahvalila svima koji su bili dio molitvene grupe. “Ovo je bio test vjere; Djevica mi je dala veliki dar koji neću zaboraviti”, rekla je.

U izjavi od 6. kolovoza za ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku, kardinal Juan José Omella, nadbiskup Barcelone i predsjednik Španjolske biskupske konferencije, opisao je čudo kao “Božju milost” tijekom tiskovne konferencije na kraju Svjetskog dana mladih održana u parku Eduarda VII u Lisabonu.

Kardinal je rekao da je razgovarao s Jimenom putem videopoziva i da mu je objasnila što se dogodilo: “Djevojka je bila jako uzbuđena; bila je slijepa neko vrijeme i učila je Brailleovu metodu dvije-tri godine”, rekao je.

Prelat je također primijetio da je Jimena “morala pročitati zahvalnu molitvu na misi tog dana s madridskom skupinom” i da ju je, nakon što je primila pričest, mogla pročitati bez ikakvih problema.

Djevojka je također rekla kardinalu da su se molili “devet dana tražeći od Djevice svoje ozdravljenje”.

Kardinal je pozvao vjernike da uvijek budu zahvalni Bogu, a pogotovo nakon primljenih milosti. Što se samog čuda tiče, ono će službeno biti potvrđeno nakon liječničkih pregleda i mišljenja znanosti, medicine.

Fotos: Unsplash
Catholic News Agency

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...