Crna Gora, veliko finale u borbi za titulu “Najljenijeg građanina”

Date:

Sedmero natjecatelja leže na strunjačama i natječu se za željenu titulu “Najljenijeg građana”, a već su oborili prethodni rekord na natjecanju koje se svake godine održava u turističkom odmaralištu u sjevernoj Crnoj Gori.

Rekord od 117 sati provedenih u ležećem položaju postavljen je na prošlogodišnjem natjecanju u ljetovalištu Brezna. Ovogodišnje natjecanje ušlo je u 21. dan u petak.

– Svi se osjećamo dobro, odlično, nema nikakvih zdravstvenih problema, maze nas, preostaje nam samo da nastavimo ležati, rekla je 38-godišnja Dubravka Aksić, pobjednica 2021. godine.

Natjecanje je pokrenuto prije 12 godina kako bi se ismijao popularni mit da su Crnogorci lijeni, rekao je Radonja Blagojević, organizator natjecanja i vlasnik odmarališta.

Sedmero preostalih natjecatelja od početnih 21 do sad je ležalo više od 460 sati.

Stajanje ili sjedenje smatraju se kršenjem pravila i razlozima za trenutačnu diskvalifikaciju, ali natjecatelji imaju na raspolaganju 10 minuta svakih osam sati da odu na WC. Natjecatelji smiju čitati, koristiti mobitele i prijenosna računala.

Filip Knežević iz sjevernog Mojkovca prvi put se natječe i rekao je da je uvjeren u pobjedu i osvajanje nagrade od 1000 eura.

– Ovdje imamo sve što nam treba, društvo je fantastično, a vrijeme brzo prolazi, rekao je 23-godišnjak. 

Izvor:HINA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

NAJKREATIVNIJI ŠTAND Lampe ovog Hercegovca mame poglede na ovogodišnjem sajmu

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, prema službenim informacijama, predstavlja se...

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u...

Izaslanstvo HSS-a odalo počast žrtvama u Trusini

U Trusini kod Konjica jučer je obilježena 31....