CNN uvrstio Mostar na listu najljepših

CNN je uvrstio Mostar na listu najljepših gradića u Europi. Ovaj bh. turistički dragulj zauzeo je šesto mjesto.

Također, i grad Korčula našao se na CNN-ovoj listi najljepših manjih gradova u Europi, a kako je navedeno u opisu, poseban je po tome što je poput otoka na otoku i po predivnoj gradnji.

U opisu CNN piše da kao da već sama po sebi nije dovoljna činjenica da se Korčula nalazi na predivnom otoku, grad je još dodatno izvučen i nalazi se na sićušnom poluotoku.

“Lokalni stanovnici tvrde da se ondje rodio istraživač i putopisac Marko Polo, no Venecija se s tim ne bi složila. Kako bilo, ovo je grad svjetske klase sjajnih bijelih ulica i kuća isklesanih od lokalnog kamena. Grad okružuje more, a Mleci, koji su ovdje vladali stoljećima, ostavili su iza sebe predivne zgrade”, piše CNN.

Na listi na kojoj je predstavljeno 15 manjih europskih gradova osim Korčule iz naše regije našao se i Piran u Sloveniji.

Također su se na listi našli gradovi Reine u Norveškoj, Regencos u Španjolskoj, Tarnov u Poljskoj, Kenmare u Irskoj, Giethoorn u Nizozemskoj, Guinmaraes u Portugalu, Roscoff u Francuskoj, Anghiari u Italiji, Nafplio u Grčkoj, Mazara del Vallo u Siciliji, Covelly u Velikoj Britaniji i Dinkelsbuhl u Njemačkoj.

Izvor:Desk

Odgovori