Cijene goriva bi moglo pasti i za 15 feninga

Cijene goriva na benzinskim crpkama u Republici Srpskoj, trebale bi tijekom sljedećeg tjedna pojeftiniti u prosjeku od pet, pa do čak 15 pfeninga, ovisno od vrste naftnog derivata.

Sigurno je da će ovaj trend morati pratiti i crpke u Federaciji BiH.

”Na svjetskim tržištima je u posljednje vrijeme došlo do značajnog pada cijene sirove nafte, sa 95 na 84 dolara i naši domaći distrubuteri su nakon tri, četiri dana, došli u situaciju da sada mogu i korigirati svoje cijene. Reagirali su čim su bili u prilici”, rekao je Predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić za “Glas Srpske”.

Navodi i kako je nabavna maloprodajna cijena goriva, dizela, prije nešto manje od deset dana koštala čak 3,05 KM, ali i da su nove cijene sirove nafte u međuvremenu zabilježile najveći tjedni pad od ožujka ove godine.

Do istog je došlo nakon izvještaja o velikom povećanju zaliha benzina i slaboj potražnji u kombinaciji s rasprodajom tržišta obveznica, što je promijenilo raspoloženje na naftnim tržištima, prenosi Biznisinfo.ba

Hercegovka.net

Odgovori