Čapljina: Održan susret bonitetno izvrsnih kompanija Hercegovačke regije

Grad Čapljina bio je domaćin poslovnog susreta koji je Dun & Bradstreet, najveći svjetski pružatelj poslovnih informacija i uvida, s tradicijom poslovanja 180 godina, organizirao u suradnji s Gradskom upravom.

Tom prigodom predstavljena je analitika gospodarstva u BiH, s posebnim osvrtom na Hercegovačku regiju i grada domaćina, priopćili su organizatori.

U pozdravnom govoru gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić rekao je kako je cilj ovog susreta okupljanje najboljih kompanija – bonitetno izvrsnih, koje su nositelji razvoja našeg gospodarstva.

“Danas smo tu i zato da im čestitamo, ali i da razmijenimo znanja i mišljenja te se nastavimo poslovno uvezivati i pružati najkvalitetnije proizvode i usluge svojim kupcima, građanima i korisnicima” dodao je Vidić.

Na ovom susretu Dun & Bradstreet certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja preuzele su čapljinske kompanije “Kala-komerc” d.o.o, 3-Dis d.o.o., “Mlini” d.o.o., “Eccon-inžinjering” d.o.o kao i “G&L Commerce” d.o.o. čiji direktor Leon Kozarić nije krio zadovoljstvo zbog priznanja ali i činjenice da se nalazi u izuzetnom društvu menadžera kompanija koje mogu parirati poslovnim partnerima širom Europe.

Iz Širokog Brijega certifikat su preuzele kompanije TT Kabeli d.o.o. i EZ Engineering d.o.o. 

“U suvremenom dinamičnom poslovnom svijetu od neprocjenjive je vrijednosti biti u mogućnosti dobiti pristup i uvid bitnim financijskim izvješćima skoro bilo koje važne firme na svijetu i samim tim osigurati svoj nastup prema, kako postojećim, tako i prema potencijalnim kupcima. Lijepo je čuti da se cijeni i prati trud i uspjeh firmi iz okruženja koje rade i funkcioniraju u izuzetno teškim uvjetima te tako stvaraju nova i čuvaju postojeća radna mjesta”, naglasio je izvršni direktor EZ Engineeringa Marko Zovko.

Certifikat su preuzeli i EDC d.o.o. iz Mostara i “Centrošped” d.o.o. iz Trebinja.

Direktorica Centrošpeda Radmila Vujović izjavila je kako je susret organiziran s velikom pažnjom i visokom profesionalnošću u prelijepom ambijentu, tako da se svako od prisutnih morao osjetiti počašćenim.

Pokazatelj uspjeha

Bonitetno izvrsnih kompanija u BiH je 19 posto od ukupno aktivnih kompanija koje predaju završne izvještaje nadležnim agencijama u FBiH, RS-u i Brčko Distriktu BiH, a drže gotovo dvije trećine gospodarstva naše zemlje. U Čapljini ih je također 19 posto, a one generiraju 80 posto izvoza, 66 posto dobiti, 65 posto prihoda i 42 posto zaposlenih.

“Ove kompanije iznimno su važne u svojstvu pozitivnih pokretača gospodarstva, stabilnosti i pružanja kvalitetnih životnih uvjeta svojim uposlenicima a time i društva u cjelini, što je iznimno bitno za svaku jedinicu lokalne samouprave. Stoga sam ponosan što smo ponovno ugostili sve vas, boniteno izvrsne, u našoj Čapljini”, rekao je Vidić.

Generalno, čapljinske kompanije su pokazale rast u 2021. u odnosu na prethodnu godinu u prihodima za 24 milijuna, u ukupnoj dobiti za 2,5 milijuna i u izvozu za 5 milijuna maraka.

“Mi u Gradskoj upravi Čapljina cijenimo sve kompanije i svi su dobro došli kada je u pitanju razvoj gospodarstva, povećanje i očuvanje radnih mjesta, bazirano na realnim tržišnim osnovama”, zaključio je gradonačelnik Vidić.

Gradska uprava Čapljina zajedno s Dun & Bradstreet spomenute je susrete organizirala jer želi pokazati kako stoji na raspolaganju građanima, investitorima i partnerima, podsjećajući kako stalno unaprjeđuje poslovno okruženje kroz uvjete za kompanije s kojima surađuje, a time i za unaprjeđenje gospodarstva regije u kojoj se nalazimo, kaže se u priopćenju.

Izvor:fena.ba

Odgovori