Čapljina: Održan susret bonitetno izvrsnih kompanija Hercegovačke regije

Date:

Grad Čapljina bio je domaćin poslovnog susreta koji je Dun & Bradstreet, najveći svjetski pružatelj poslovnih informacija i uvida, s tradicijom poslovanja 180 godina, organizirao u suradnji s Gradskom upravom.

Tom prigodom predstavljena je analitika gospodarstva u BiH, s posebnim osvrtom na Hercegovačku regiju i grada domaćina, priopćili su organizatori.

U pozdravnom govoru gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić rekao je kako je cilj ovog susreta okupljanje najboljih kompanija – bonitetno izvrsnih, koje su nositelji razvoja našeg gospodarstva.

“Danas smo tu i zato da im čestitamo, ali i da razmijenimo znanja i mišljenja te se nastavimo poslovno uvezivati i pružati najkvalitetnije proizvode i usluge svojim kupcima, građanima i korisnicima” dodao je Vidić.

Na ovom susretu Dun & Bradstreet certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja preuzele su čapljinske kompanije “Kala-komerc” d.o.o, 3-Dis d.o.o., “Mlini” d.o.o., “Eccon-inžinjering” d.o.o kao i “G&L Commerce” d.o.o. čiji direktor Leon Kozarić nije krio zadovoljstvo zbog priznanja ali i činjenice da se nalazi u izuzetnom društvu menadžera kompanija koje mogu parirati poslovnim partnerima širom Europe.

Iz Širokog Brijega certifikat su preuzele kompanije TT Kabeli d.o.o. i EZ Engineering d.o.o. 

“U suvremenom dinamičnom poslovnom svijetu od neprocjenjive je vrijednosti biti u mogućnosti dobiti pristup i uvid bitnim financijskim izvješćima skoro bilo koje važne firme na svijetu i samim tim osigurati svoj nastup prema, kako postojećim, tako i prema potencijalnim kupcima. Lijepo je čuti da se cijeni i prati trud i uspjeh firmi iz okruženja koje rade i funkcioniraju u izuzetno teškim uvjetima te tako stvaraju nova i čuvaju postojeća radna mjesta”, naglasio je izvršni direktor EZ Engineeringa Marko Zovko.

Certifikat su preuzeli i EDC d.o.o. iz Mostara i “Centrošped” d.o.o. iz Trebinja.

Direktorica Centrošpeda Radmila Vujović izjavila je kako je susret organiziran s velikom pažnjom i visokom profesionalnošću u prelijepom ambijentu, tako da se svako od prisutnih morao osjetiti počašćenim.

Pokazatelj uspjeha

Bonitetno izvrsnih kompanija u BiH je 19 posto od ukupno aktivnih kompanija koje predaju završne izvještaje nadležnim agencijama u FBiH, RS-u i Brčko Distriktu BiH, a drže gotovo dvije trećine gospodarstva naše zemlje. U Čapljini ih je također 19 posto, a one generiraju 80 posto izvoza, 66 posto dobiti, 65 posto prihoda i 42 posto zaposlenih.

“Ove kompanije iznimno su važne u svojstvu pozitivnih pokretača gospodarstva, stabilnosti i pružanja kvalitetnih životnih uvjeta svojim uposlenicima a time i društva u cjelini, što je iznimno bitno za svaku jedinicu lokalne samouprave. Stoga sam ponosan što smo ponovno ugostili sve vas, boniteno izvrsne, u našoj Čapljini”, rekao je Vidić.

Generalno, čapljinske kompanije su pokazale rast u 2021. u odnosu na prethodnu godinu u prihodima za 24 milijuna, u ukupnoj dobiti za 2,5 milijuna i u izvozu za 5 milijuna maraka.

“Mi u Gradskoj upravi Čapljina cijenimo sve kompanije i svi su dobro došli kada je u pitanju razvoj gospodarstva, povećanje i očuvanje radnih mjesta, bazirano na realnim tržišnim osnovama”, zaključio je gradonačelnik Vidić.

Gradska uprava Čapljina zajedno s Dun & Bradstreet spomenute je susrete organizirala jer želi pokazati kako stoji na raspolaganju građanima, investitorima i partnerima, podsjećajući kako stalno unaprjeđuje poslovno okruženje kroz uvjete za kompanije s kojima surađuje, a time i za unaprjeđenje gospodarstva regije u kojoj se nalazimo, kaže se u priopćenju.

Izvor:fena.ba

Share post:

More like this
Related

Razlika cyberbullying i klasični bullying

Defincija cyberbullying Cyberbullying odnosi se na uporabu digitalnih tehnologija za zastrašivanje,...

Jedna kap ove tečnosti spasit će cijelu baštu od truljenja

Jod je antiseptik širokog spektra koji uništava široko polje...

Obavijest za umirovljenike koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je...

Blagoslov motora i motorista na Blidinju

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, u idiličnom okruženju...