Čapljina dobila Ulicu žrtava srebreničkog genocida

Date:

Jučer je u Čapljini održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Čapljine.

Na programu sjednice Gradskog vijeća bilo je 13 točka koje su sve usvojene većinom glasova. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Čapljine raspravljalo se,, između ostalog, o izmjeni i dopuni proračuna Grada Čapljina za 2023. godinu, o sufinanciranju rješavanja prve stambene nekretnine za mlade i mlade obitelji na području grada Čapljine u 2023. i 2024. godini, o načinu određivanja prosječne građevinske cijene za m2 korisne stambene površine na području Grada Čapljina a na programu je bila i točka o prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nazivima ulica i trgova u dijelu Grada Čapljina.

“O ovoj inicijativi se nema šta više govoriti. Svi znamo o Srebrenici, šta se desilo, samo želim da zahvalim gradonačelniku dr. Smiljanu Vidiću, komisiji za određivanje naziva ulica, trgova, mostova i parkova grada Čapljine. Mislim da s ovom inicijativom dobivamo trajno sjećanje na Srebrenicu, na genocid u Srebrenici i samo se nadam da će ono biti podržano od Gradskog vijeća.”

ova točka je usvojena s 23 glasa “Za” tj. jednoglasno.

Zastupnik Šaldo je predložio da se ulica zove Srebrenička ulica ali na prijedlog oporbe, da se u nazivu ulice naglasak stavi na žrtve a ne na sami lokalitet, dogovoreno je da ulica nosi naziv Ulica žrtava srebreničkog genocida.

Vijećnik SDA Dženis Veledar istaknuo je da je pravni smisao i cilj koji se želi postići nazivom ove ulice da se ovaj strašni zločin nikada nikome ne ponovi te uložio amandman da se dio Zrinsko-Frankopanske ulice u Čapljini, u dužini od 150 metara, u kojoj se nalazi džamija, sjedište Medžlisa islamske zajednice Čapljina i svih udruženja s bošnjačkim predznakom, od sada naziva Ulica žrtava srebreničkog genocida.

Ovakvom odlukom grad Čapljina je pokazao tolerantnost i poštovanje prema svim nacionalnostima koji žive u našem gradu a posebno prema nevinim žrtvama koje su stradale tijekom minulog rata bez obzira pod čijom zastavom bile.

Izvor:Đaka city

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

NAJKREATIVNIJI ŠTAND Lampe ovog Hercegovca mame poglede na ovogodišnjem sajmu

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, prema službenim informacijama, predstavlja se...

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u...

Izaslanstvo HSS-a odalo počast žrtvama u Trusini

U Trusini kod Konjica jučer je obilježena 31....