Čapljina: Blagdanski događaj, utrka magaraca postaje tradicija

0

U Čapljini će se i ove godine održati zanimljiv blagdanski događaj, a radi se o utrci magaraca.

Konjički klub ”Vranac”, koji je organizator događaja, i ove će godine okupiti Čapljinke i Čapljince i ostale goste na zanimljivom događaju za koji žele da postane tradicija.

Na platou ispred Villa Rustice ”Mogorjelo” Čapljina utrka će se održati 18. prosinca. Kada je riječ o pravilima njih nema puno. Sudjelovati mogu svi koji posjeduju magarca, a na utrku se može prijaviti bilo tko, ne sudjeluju samo osobe iz Čapljine.

Naš cilj je sačuvati običaje Hercegovine, a kako je magarac jedna od životinja koju je imao veliki broj kućanstava u Hercegovini, mi smo odlučili ovu utrku održati na takav način, ističu organizatori, prenosi jabuka.tv.

Prijave su otvorene do 12. prosinca, a zainteresirani se mogu prijaviti na broj mobitela 063/353-621 (Ivan). Pored utrke za posjetitelje će biti organiziran bogat zabavni program sa mnoštvom sadržaja i bogatom gastro ponudom.

Inače, utrka je po prvi put održana prošle godine, a pobjedu su odnijeli Jozo Šimović i njegov magarac Eustahije.

Pored Joze i Eustahija u utrci su prošle godine sudjelovali Mario Pavlović i magarac Anđa, Hrvoje Čepo i magarac Ero i Bruno Jakiša i magarac Poncho.

Izvor:Hercegovački portal

Odgovori