Capak o cjepivu: ‘Nadali smo da će biti bolje kad dođe. Nažalost, bilo je veliko razočaranje’

Date:

Odlukom Vlade, epidemija koronavirusa u Hrvatskoj je i službeno završila, a što se sve mijenja u životima građana, dodatno su pojasnili Krunoslav Capak Vili Beroš. Testiranje na koronavirus više nije obavezno kao niti nošenje maski u zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi. Nema više obavezne izolacije, nošenje maski nije obavezno, ali se i dalje preporučuje u zdravstvenom i socijalnom sustavu. Mjere opreza su potrebne i dalje. Izolacija je obvezna za pacijente kojima je dijagnosticiran COVID, a leže u bolnicama ili su smješteni u ustanovama socijalne skrbi. Za sve ostale preporučuje se da nose masku ako ne prakticiraju izolaciju. Testiranje prilikom ulaska u zdravstvene ustanove ili prijema u domove za starije i dalje se preporučuje jer je virus i dalje među nama, piše Večernji.hr

Capak je priznao da su se tijekom pandemije dogodile i neke greške jer se u početku nije znalo mnogo o virusu. “Nadali smo se da će biti bolje kad dođe cjepivo. Nažalost, to je bilo veliko razočaranje jer se očekivalo da će zaštitnost ipak biti nešto veća. Na kraju se pokazalo da ne štiti toliko od infekcija. Ali ipak šiti od težih oblika bolesti.”

Sigurno je cjepivo spasilo mnoge živote, ali razočaranje je bilo. Osim toga, na početku nismo znali ni koliko će dugo trajati imunitet. Danas znamo da ako se osoba cijepi i preboli, da je to najbolji imunitet”, dodao je Capak.

Izvor:Večernji.hr

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...