Brotnjacima predstavljena zbirka pjesama Marka Markana Golemca

Date:

Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Sveti Josip Radnik” večeras je organizirao jako posjećeno predstavljanje zbirke pjesama „Moj život, moje pisme“ autora Marka Markana Golemca. Predstavljanje je održana u spomenutom edukacijsko-rehabilitacijskom centru, a broćanskoj publici zbirku su predstavili Marko Markan Golemac, književnica Miljenka Koštro, prof. Marijan Mandić i Daniela Škegro, koja je bila i moderatorica večerašnjeg predstavljanja.

Predstavljanje zbirke pjesama u kojoj Marko Markan Golemac čitatelje lijepom riječju provodi kroz svoje doživljaje, misli i emocije obogaćeno je i kulturno – zabavnim programom u kojem su nastupili Ivana Pavković i Broćanski bećari.

Tijekom predstavljanja istaknuto je kako Marka Markana Golemca krasi jedinstven stil pisanja te da su Golemčeve pjesme na poseban način prožete ljubavlju prema mjestu Vrdi i njegovim stanovnicima, ali autor piše također i domoljubne pjesme, kao i pjesme inspirirane ostalim uzvišenim osjećajima.

S pravom se može kazati kako je Marko Markan Golemac svojim stihovima podigao lijep spomenik svom rodnom mjestu, ali u isto vrijeme zbirka pjesama je i svojevrsni prikaz autorovog života. Iako se kroz život susreo s mnogobrojnim problemima pa tako i sa bolešću od ranog djetinjstva, Marko Markan Golemac nije zanemario svoj pjesnički talent, nego je, oslanjajući se u vjeru, napisao brojen pjesme, od kojih su se neke našle u prvoj zbirci.

Autor zbirke pjesama „Moj život, moje pisme“ napisao je prigodne stihove zahvale i za večerašnje predstavljanje, a njegovi stihovi, njegove riječi, riječi predstavljača, kao i cjelokupno predstavljanje izazvali su posebne emocije kod nazočnih.

Izvor:citluk.ba

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Razlika cyberbullying i klasični bullying

Defincija cyberbullying Cyberbullying odnosi se na uporabu digitalnih tehnologija za zastrašivanje,...

Jedna kap ove tečnosti spasit će cijelu baštu od truljenja

Jod je antiseptik širokog spektra koji uništava široko polje...

Obavijest za umirovljenike koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je...

Blagoslov motora i motorista na Blidinju

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, u idiličnom okruženju...