Britanski milijarder i službeno potvrdio da namjerava kupiti Manchester United i ponovo ga učiniti najboljim na svijetu

Date:

Ratcliffe, koji je prošle godine neuspješno pokušao kupiti Chelsea s ponudom od 4.25 milijardi funti, rođen je u Failsworthu, blizu Manchestera, i veliki je navijač Uniteda

LONDON  Tvrtka Ineos britanskog milijardera Jima Ratcliffea potvrdila je da je dala ponudu za kupnju Manchester Uniteda, obećavajući da će momčad Premier lige ponovno učiniti najboljim nogometnim klubom na svijetu.

Ratcliffeova tvrtka natjecat će se s katarskim šeikom Yassimom bin Hamadom Al Thanijem, koji dao ponudu za kupnju Uniteda od obitelji Glazier u petak.

“Možemo potvrditi da su Sir Jim Ratcliffe i Ineos dali ponudu za većinsko vlasništvo nad nogometnim klubom Manchester United. Mi smo ambiciozni i vrlo konkurentni i željeli bismo uložiti u Manchester United kako bismo klub ponovno učinili klubom broj jedan na svijetu”, stoji u priopćenju tvrtke.

Ratcliffe, koji je prošle godine neuspješno pokušao kupiti Chelsea s ponudom od 4.25 milijardi funti, rođen je u Failsworthu, blizu Manchestera, i veliki je navijač Uniteda. Jedan je od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji čije se bogatstvo procjenjuje na 15 milijardi dolara. Ratcliffe je nakon neuspjeha s Chelseajem izjavio da bi pokušao kupiti United, ali da su ga američka braća Joel i Avram Glazer obavijestili da klub nije na prodaju. Međutim, u međuvremenu su promijenili svoj stav i Ratcliffe se sada pridružio procesu nadmetanja.

Grupa Ineos vlasnik je francuskog kluba Nice i švicarskog kluba Lausanne.

Klub Old Trafford je u vlasništvu obitelji Glazer od 2005. godine.

Izvor:HINA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Jednostavan recept za pizza tijesto

Najbolje tijesto za pizzu uz pravi omjer brašna Pizza majstori...

Do kraja godine ugovor za najduži tunel u BiH: Projekt “težak” blizu milijardu i 100 milijuna KM

Planom nabavki definiran rok za dodjelu ugovora za izvođača...

Branitelji u FBiH imat će veće naknade

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH u srijedu navečer je...