Apel jedne bake za prestanak širenja straha i mržnje

” Već dvije godine pratim Vašu stranicu Hercegovka godine. Zapravo, moja kuma je bila nominirana u Vašem natjecanju i tako nastavim čitati Vaše objave. Sviđa mi se jer ste potpuno pozitivna i optimistična stranica. Danas pročitam da ste i svoj portal napravili. Uz čestitke za sreću u radu, upućujem i APEL.
APEL ZA PRESTANAK ŠIRENJA STRAHA I MRŽNJE.
To ne mislim na Vas i Vaše objave jer za Vas imam samo riječi hvale, ali da stavite u Vaš portal, kako bih dušu olakšala. Vjerujem da nisam jedina i da će mnogi pronaći u mojoj situaciji. Baka sam dvije prelijepe blizanke. Roditelji im rade, pa ih ja čuvam. Pandenija mi je uništila psihu do krajnjih granica. Stanujemo na 7.katu i djeca i baka (moja mama) nisu sunca ni zraka viđali mjesecima. I ja skupa s njima, osim u trgovinu. Utjerali su u nas strah s koronom.


Skidala sam cipele kraj lifta i obuvala plastične vrećice na noge, a u drugu vrećicu cipele i na balkon.
Izbjegavala sam ljude. Sve me to gušilo. Nezaposlena sam i jedina mi je obaveza čuvanje unuka i oko majke da joj pomognem jer živi sa mnom. Taman kad sam pomislila da je gotovo sa strahom, opet još veći strah. Nemoćni smo. Pomozite nam molim Vas barem objavom jer tako će te nam dat do znanja da nas razumijete.

Mi imamo društvo za zaštitu životinja, parkova, potrošača i čega sve nema, ali ima li ijedno društvo da zaštiti nas od ovog medijskog užasa. Gubimo se.Ludimo.Bojimo se upaliti televizor. Prošla sam rat i znam šta on nosi. Ovo čime nas straše je puno gore. Jučer čovjek vari nešto kad sam išla s tržnice i ja počnem trčati  jer mi se priviđa da čujem sirene za uzbunu. Ovo je izmaklo svakoj kontroli. Svakim danom je gore.

Mi smo već u ratu bez rata jer tako nas mediji izvještavaju. Bojim se za sebe, za svoju majku, a ponajviše za svoje unuke. Prvo što me ujutro pitaju – “Bako hoće li biti rata?”
Zagrlim ih i plačem. Dodatno i njih traumatiziram. Doktorica mi je dala lijekove za smirenje, ali unatoč svemu i dalje osjećam strah. Pišite molim Vas i dalje samo pozitivno kao i do sada, jer nam to znači u ovoj tjeskobi koja se samo širi. Ovo nisu priče koje će narod čitati. Ali objavite da bar netko pročita jer vjerujem da nas ima još koji smo na izmaku snaga zbog straha. Ovo nije neka posebno zanimljiva tema.


Ovo je APEL JEDNE BAKE ZA PRESTANAK ŠIRENJA STRAHA I MRŽNJE!

Hercegovka.net

Autorski tekst 

Odgovori