Anonimno pismo izborniku Zlatku Daliću

Objavljujemo na našem portalu Hercegovka.net anonimno pismo zahvale izborniku Zlatku Daliću.

“Dragi izborniče Daliću, čestitke Vama osobno i svim našim reprezentativcima.
Uvijek nas obradujete pobjedama.
Te pobjede znače svim Hrvatima na svijetu jako mnogo.
Pobjedu koju osjećamo kao svoju pobjedu. Pobjedu naše male zemlje među svjetskim velesilama. Pobjednike koji su se molili Bogu da ih očuva zdrave i dadne snage za ove uspjehe. Time šaljete poruku svim ljudima koliko je vjera bitna, kako na terenu, tako i u svakodnevnom životu. Krunica koju držite u džepu za vrijeme svih utakmica Vam daje snagu, a time nam I poručujete da slijedimo taj primjer.
Izborniče Daliću, danas Vam posebno zahvaljujem što ste spomenuli branitelje i da je ovo pobjeda za njih.
Hvala Vam na tome.
U ovo predblagdansko vrijeme kada svi nekom nešto zahvaljuju, organiziraju se domjenci, na te iste nitko ne zove branitelje.
Kao da oni ne postoje Izborniče, brzo su ih zaboravili. Hvala što ste ih se sjetili u trenucima najveće slave, kad već nisu oni koji su trebali. Učinili ste im ovo vrijeme radosnijm i potvrdili da ništa nije bilo uzalud. Veliki se uvijek sjete onih koji su bili takvi kad je trebalo. Hvala Vam na tome. Oni nisu u mogućnosti doći u Katar i bodriti Vas kao što čine mnogi, a neki od njih ne znaju sastav naše reprezentacije, a ne nešto više. Oni nemaju mogućnost biti tu i bodriti Vas jer žive teže više već ikad.
Ali njihovo srce izborniče tuče toliko glasno i jasno da ga čujete do Katra. Kuca za tu istu zastavu i grb koju su izborili. Gledajući Vas na terenu, sjećaju se svojih borbi i žara kojom su podjednako gorili.
Svijet se divi našoj zemlji zbog uspjeha naših igrača, a oni se dive Vama jer ih niste zaboravili.
Dive se našim momcima na snazi u igri. I svi zajedno zahvaljujemo Bogu što nas prati u našim bitkama. Nama u BiH je ova pobjeda još posebnija jer koliko god nas dijelili i osporavali mi se više vežemo i zastavu oko sebe stežemo.
Isto smo srce i kuca za iste boje.
Hvala vam i sretno do kraja, iako ste i  s ovim uspjehom do sada za nas najveći na Svjetkom prvenstvu. “

Hercegovka.net

Odgovori