Anita Prka Đurašić: Ne budi narcis

Date:

Prve subote proljeća tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, koji je pokrenula Hrvatska liga protiv raka. Cilj ove akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti. Tog se dana prodaju narcise, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

27. Dan narcisa obilježen kao humanitarna akcija i javnozdravstvena kampanja u podizanju svijesti o važnosti prevencije raka dojke.

Bila sam zadnji put prije dvije godine, a par mjeseci kasnije preminula mi je prijateljica od raka dojke. Vrlo je teško smoći snage i doći na Dan narcisa, dok misliš na tolike žene koje su oboljele, pa i one koje su izgubile bitku.
Pomoći možete na razne načine, ne morate nužno doći na samu manifestaciju koja se održava zadnje subote u ožujku , možda možete pomoći nekoj ženi koja je oboljela, potaknuti žene u svojoj okolini na prevenciju i odlazak na preglede.
Sjetivši se danas u svojim mislima i molitvama svih hrabrih lavica koje se bore protiv ove zloćudne bolesti, šaljem im podršku i želju u dobar ishod.

Želim svim ženama bolje uvjete za prevenciju, liječenje, ali i veću uključenost društva i osvještavanje uloge žene koja oboli i kojoj treba pored praktične pomoći i empatija i razumijevanje društva na svim razinama. I te su žene nekome kćeri, supruge, majke, prijateljice, kume, susjede …
Čuvajte svoje žene, one igraju mnoge uloge u životu i drže sve konce u rukama, od kuče, obitelji i posla nadalje.
Stoga zaslužuju samo najbolje, i medicinski, ali i ljudski.
A samim ženama bih uputila poruku: Ne budi narcis, pregledaj svoje dojke! 

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...