Ajla iz Sarajeva pokrenula akciju spašavanja divljeg konja: Uže oko vrata sve ga više steže. Teško diše…

Date:

Čim se vratila kući, Ajla je pozvala sve prijatelje stručnjake, koji su je uputili u to tko je nadležan i koga treba kontaktirati kako bi se organizirala akcija spašavanja.

Trenutno, jednom ždrijebetu život visi, ne o koncu, ali o užetu. Kanap mu je ostao zavezan oko vrata, vjerojatno jer ga je neko pokušao uloviti i sada ga steže i guši. Ovu potresnu scenu primijetila je Ajla Mulaomerović Harjić, koja je došla da se divi divljim konjima, a otišla je s knedlom u grlu. 

Ajla, veliki ljubitelj životinja i veterinar po struci, odmah je digla na noge sve poznanike da se udruže i spasu ovu plemenitu životinju, koja trpi velike bolove.

“Bila sam na izletu s prijateljicom. Priroda je prelijepa, ali ova slika mi je ostala u očima. Vodič mi je rekao da je najvjerojatnije ždrijebe netko pokušao uhvatiti, ali ono se otrgnulo, dok mu je uže ostalo na vratu. Životinja se sada još više boji i bježi i od onih koji mu pokušavaju pomoći. Kako konj raste, taj ga kanap više steže i urezuje mu se u vrat. Vidi se da mu je spuštena glava i da teže diše”, ispričala je ova Sarajka za Srpskainfo.

Čim se vratila kući, Ajla je pozvala sve prijatelje stručnjake, koji su je uputili u to tko je nadležan i koga treba kontaktirati kako bi se organizirala akcija spašavanja. 

“Ja sam pozvala sve koje sam znala i svi su stvarno spremni da pomognu. Kontaktirana je veterinarska inspekcija iz Livna i Ekološko društvo “Borova glava”, koji brinu o krdu divljih konja i od kojih čekamo dozvolu. Moji prijatelji su spremni da već u četvrtak krenu, da pokušaju pronaći konje i uspavaju ih puhalicom za omamljivanje, ako dobiju odobrenje za njeno korištenje”, pojašnjava Ajla, navodeći da u BiH nema mnogo obučenih ljudi za upotrebu puhalice.

Izvor:Desk

Share post:

More like this
Related

NAJKREATIVNIJI ŠTAND Lampe ovog Hercegovca mame poglede na ovogodišnjem sajmu

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, prema službenim informacijama, predstavlja se...

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u...

Izaslanstvo HSS-a odalo počast žrtvama u Trusini

U Trusini kod Konjica jučer je obilježena 31....