Ajla iz Sarajeva pokrenula akciju spašavanja divljeg konja: Uže oko vrata sve ga više steže. Teško diše…

Čim se vratila kući, Ajla je pozvala sve prijatelje stručnjake, koji su je uputili u to tko je nadležan i koga treba kontaktirati kako bi se organizirala akcija spašavanja.

Trenutno, jednom ždrijebetu život visi, ne o koncu, ali o užetu. Kanap mu je ostao zavezan oko vrata, vjerojatno jer ga je neko pokušao uloviti i sada ga steže i guši. Ovu potresnu scenu primijetila je Ajla Mulaomerović Harjić, koja je došla da se divi divljim konjima, a otišla je s knedlom u grlu. 

Ajla, veliki ljubitelj životinja i veterinar po struci, odmah je digla na noge sve poznanike da se udruže i spasu ovu plemenitu životinju, koja trpi velike bolove.

“Bila sam na izletu s prijateljicom. Priroda je prelijepa, ali ova slika mi je ostala u očima. Vodič mi je rekao da je najvjerojatnije ždrijebe netko pokušao uhvatiti, ali ono se otrgnulo, dok mu je uže ostalo na vratu. Životinja se sada još više boji i bježi i od onih koji mu pokušavaju pomoći. Kako konj raste, taj ga kanap više steže i urezuje mu se u vrat. Vidi se da mu je spuštena glava i da teže diše”, ispričala je ova Sarajka za Srpskainfo.

Čim se vratila kući, Ajla je pozvala sve prijatelje stručnjake, koji su je uputili u to tko je nadležan i koga treba kontaktirati kako bi se organizirala akcija spašavanja. 

“Ja sam pozvala sve koje sam znala i svi su stvarno spremni da pomognu. Kontaktirana je veterinarska inspekcija iz Livna i Ekološko društvo “Borova glava”, koji brinu o krdu divljih konja i od kojih čekamo dozvolu. Moji prijatelji su spremni da već u četvrtak krenu, da pokušaju pronaći konje i uspavaju ih puhalicom za omamljivanje, ako dobiju odobrenje za njeno korištenje”, pojašnjava Ajla, navodeći da u BiH nema mnogo obučenih ljudi za upotrebu puhalice.

Izvor:Desk

Odgovori