Jure Markota: Airsoft timska igra u Ljubuškom trajat će 24 sata

Date:

Airsoft „Hawk“ Ljubuški novi je klub u ovome gradu koji okuplja zaljubljenike u sport sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, a o čijoj popularnosti govori činjenica da ga policija i vojska diljem svijeta primjenjuju kao dio treninga.

Klub je osnovan prije mjesec dana, a njegovi članovi imat će priliku da tijekom predstojećeg vikenda, 4. i 5. ožujka, Ljubušacima prezentiraju svoje vještine. Njima će se pridružiti preko 200 sudionika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na lokalitetu Kravica, gdje će se za igru pripremati od 8 do 12 sati. Bit će to prilika da se posjetitelji, između ostalog, upoznaju s opremom namijenjenom za ovaj sport te da saznaju kako je biti „vojnik na jedan dan“.

„Cilj susreta je druženje i promocija airsofta kao ekstremnog outdoor sporta. Igra koju ćemo prezentirati trajat će 24 sata, a radnja će se odvijati po istoimenom filmu „Blood Diamond“ redatelja Edwarda Zwicka“, kazao je za Dnevni list predsjednik kluba Airsoft „Hawk“ Ljubuški Jure Markota.

Dodao je kako je u klubu trenutačno devet članova koji su početne korake napravili na terenima u Mostaru te da airsoft kao timska igra ima sve više poklonika u BiH.

Valja naglasiti kako igrači prilikom igre moraju nositi zaštitnu opremu, odnosno posebne naočale od industrijskog polikarbonata. Također, moraju koristiti sigurnosnu riječ za prekid igre u slučaju da nešto pođe po krivu. U konačnici, svrha igre je poštivanje pravila sportskog ponašanja i priznavanje pogotka.

Izvor:Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...